Sport

2011.11.22. 08:41

Erőt adó est FTC-s klasszisokkal

Nem egészen egy hónappal karácsony előtt Füzesabonyban a szurkolókat már meglepték az FSC vezetői. A sportág helyi ünnepének számító Füzes Kézi Gálán mindenki jól érezhette magát.

Bódi Csaba


Ujj Viktória gyorsan felavatta Fiedler Adrienn kapuját. Az FSC beállójának góljára az FTC ugyanolyan poszton szereplő játékosa, bizonyos Pádár Ildikó válaszolt hamar, így az első percben már két találatot jegyeztek a nők nosztalgia mérkőzésén. Mire azonban idáig eljutottak a nézők, eltelt két óra. Még véletlenül sem tétlenül, ugyanis a gála főmeccsének felvezetéseként a helyi és a besenyőtelki szivacskézilabdázók, majd az FSC serdülő és ifjúsági korú fiataljai is bemutatták tudásukat. A lelátón helyet foglalók megnyugvással tapasztalhatták, hogy a klubnál jó kezekben van az utánpótlás, mi több, fut az NB II-ben listavezető felnőttek szekere is.

„Örömmel látjuk az eredményes szereplést, ahhoz azonban, hogy ennek a háttere is biztosított legyen, nagyobb segítséget szeretnénk kapni az önkormányzattól” – szögezte le Juhász László. Az egylet férfi szakosztályának névadó főszponzora elévülhetetlen érdemeket szerzett a gála tető alá hozásában is, ám félő, ha a lehetőségek terén tovább szűkül a helyi támogatók mozgástere, a közös folytatás aligha lesz derűs.
Mosolyt a gyerekeket követően a Fradi ''90-es évekbeli aranygenerációjának tagjai csaltak az arcokra. Kökény Bea lövő cselei, Pádár „Párduc” lefordulásai, Kókainé góljai tapsot érdemeltek, mint ahogy hazai részről Atkári Anita és a többiek találatai után joggal jött az elismerés.

„Hála a szponzoroknak, nagyon örülök, hogy összejött ez a rendezvény, amely megfelelően népszerűsítette Füzesabonyban és a megyében a kézilabdát. A gála meccsei és a baráti találkozás egy kis erőt ad a jövőhöz” – vont mérleget Atkári Lajos, a hazai hölgyek mestere.
Szervezőként Nagy Csaba klubelnök és Petővári József elnökségi tag is elégedetten hajthatta nyugovóra a fejét az éjszakába nyúló esemény zárultával, amelynek várhatóan több hozadéka lesz, mint egy remek este örök emlékezete.

A női nosztalgia mérkőzésen:
Füzesabonyi SC – Ferencvárosi TC
16:24 (8:13)
Füzesabony, 350 néző. V.: Elek Gábor, Fügedi Csaba.
FÜZESABONY: Kovácsné Szűcs Noémi – Natalia Popova 1, Kóródi Beáta 1, Varga Szilvia 1, Ujj Viktória 1, Atkári Anita 3, Kánya Judit 1. Cs.: Kissné Szabó Rita (kapus), Baloghné Gonda Ildikó 3, Nagyné Katona Andrea, Kovács Ildikó 1,  Liliana-Mihaela Bahrim 3, Mészárosné Pásztor Piroska 1, Andrea Koetz, Kakukk Judit. Csapatvezetők: Atkári Lajos, Valyon István.
FERENCVÁROS: Fiedler Adrienn – Kókainé Molnár Erzsébet 4, Tóth Beatrix 1, Pádár Ildikó 6, Kökény Beatrix 2,
Kertész Klára 4, Fiedler Erika 1. Cs.: Olasz Mária (kapus), Krammer Mária 1, Szarka Éva 2,  Takács Gabriella 2, Pádár Margó 1. Csapatvezető: Elek Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!