Sport

2012.02.25. 10:31

Vasas–Eger: országos egyes?

Talán furcsán hangzik, de ha lehet egy mérkőzésre azt mondani, hogy országos egyes, akkor a ma esti Vasas–ZF-Eger találkozóra mindenképp.

Fenyves Balázs

A férfi Bajnokok Ligája C-csoportja 6. forduló mérkőzése:
TEVA-VasasUniqa (2.)–ZF-Eger (4.)
Budapest, Komjádi-uszoda, szombat, 19.30. (Tv: Sport1). V.: M. Caputi (olasz), A. Franulovic (horvát).

Nem mintha az angyalföldiek és az egriek között akkora lenne a különbség, ám mivel a ZF már matematikailag sem juthat tovább csoportjából a Vasas pedig igen, így nem nehéz kitalálni, milyen forgatókönyv szerint zajlik majd a fővárosi 32 perc. Nem véletlen, hogy a különböző irodáknál még csak véletlenül sem lehet fogadni a BL-csatára.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Ez nem az a meccs lesz, amikor Kiss Gergőék feltartott kézzel ugranak a medencébe Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Ezen okok miatt talán túlzott szurkolói elvárás is lenne a becsületgyőzelem, ugyanis a magyar bajnok azzal honfitársaink esélyét csökkentené a szerb címvédővel szemben. Gerendás György és Tóth Kálmán együttese számára ettől függetlenül, ha tét nélküli is, de fontos tesztmérkőzés következik. Amennyiben pedig azt vesszük alapul, hogy március 10-én a honi bajnokságban ugyanez a két csapat randevúzik a Komjádi-uszodában, akkor különösen felértékelődik az Eger idei utolsó nemzetközi kupás meccse.

Ezek is érdekelhetik