Sport

2012.03.20. 10:01

Eger Rali-Túra nélkül marad

Ismét módosult az április 1-jei Eger Rali programja, amelybe „nem fért bele” a Rali-Túra Bajnokság.

B. Cs.

Egy héttel ezelőtt Botka Endre, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) rali szakágának vezetője még azt közölte  az egri sajtótájékoztatón, hogy „a rali I. és II. osztály, a Historic és az RTE bajnokság összesen 160–180 indulóját láthatja a várhatóan 50–60 ezer érdeklődő”.

Ez mindenképp változik, mert – mint az a duen.hu-n szereplő közleményből kiderül – a „legjobb szándékunk ellenére, a szoros időterv, és az engedélyezési folyamat előírásai okán az RTE mezőnye nem fér bele a rendezvénybe”.

Botka Endre bővebb magyarázattal is szolgált: Az RTE mezőnyének az MNASZ ORB versenyén való indulási szándékáról sem az RTE, sem az RTE versenyt rendező szervezete részéről nem kaptunk hivatalos kérelmet, szándékbejelentést. A jövőben kérjük, hogy ilyen jellegű elképzeléseiteket időben, hivatalos úton jelezzétek az MNASZ RSB felé.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Képünk illusztráció FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON
[/caption]

Mészáros Iván, a Rali-Túra Egyesület elnöke ekképp reagált az írásban is megerősített nemleges válaszra. A Rali-Túra Bajnokság versenyeinek bejelentési, és egyéb engedélyeztetési kötelezettsége az adott rendezőt terhelik. A RTE a jövőben mindent megtesz azért, hogy versenyzőik ne kerülhessenek ilyen kellemetlen helyzetbe – fogalmazott Mészáros.

Időközben az is kiderült, hogy egyáltalán nem lesz Eger Rali.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!