Sport

2012.03.18. 07:21

Szécsi, Biros, Binder és Graham nélkül a ZF

Utolsó hazai mérkőzését játssza vasárnap 18 órától az idei bajnokság alapszakaszában a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata. A Pécs elleni találkozó végkimenetele egy percig sem lehet kétséges.

Fenyves Balázs

Utolsó részéhez érkezett a férfi OB I. alapszakasza. A ZF-Eger csapatának bajnoki helyezését tekintve azonban fogalmazzunk úgy: jelen állapotban visszasírjuk a tavaly márciusi pozíciót. Pillanatnyilag harmadik helyen tanyáznak a címvédő pólósai, és csak azért nem a negyediken, mert a pontszámban az ugyancsak 44 egységnél tartó Honvéddal szemben jobb az egymás elleni eredmény.

A papírforma alapján ennél a helynél nem nagyon zárhat előkelőbb helyen az Eger. Habár a hátralévő három fordulóban könnyebb ellenfelek következnek, a sárga-kékek előtt álló együtteseknek kétszer is botlaniuk kellene. Ez a forgatókönyv pedig lássuk be: szinte elképzelhetetlen. Egy út marad a hevesi megyeszékhelyen, a következő meccseket innentől nem lehet a „cseresorral” lehozni. Kőkemény gyakorlásra van szükség a rájátszás hihetetlen nehéznek ígérkező párharcaira.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] A nagyobb csaták később várnak Varga II. Zsoltékra Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

– Szécsi Zoltán, Biros Péter, Binder Szabolcs és Kevin Graham nem játszik a Pécs ellen – mondott ellent az előző felvetésnek Gerendás György, az egriek vezetőedzője. – Nagyváradi túránk során már az utolsó nehéz meccsünkre, a Debrecen ellenire, illetve a play-offra készültünk. Mivel az előző héten nem tudtuk megverni a Vasast, így a negyeddöntő után szinte biztosan idegenben kell kivívnunk a fináléba jutást. Maradt még egy kis időnk, szeretnénk ezalatt kellőképpen felkészülni a nagy csatákra.

Pécsi oldalon teljesen más szellemben készülnek a hátralévő három, valójában két összecsapásra. A rájátszás szempontjából sorsdöntő meccsek következnek, amibe az Eger elleni csak azért nem számít bele, mert gyakorlatilag nullával egyenlő a PVSK esélye. Az egri múlttal bőven rendelkező Petik Attila irányította együttes számára az ezutáni két derbi lesz kulcsfontosságú, ugyanis az utolsó előtti vasutasok hazai környezetben fogadják a közvetlenül előttük álló BVSC-t, valamint a középmezőnybe tartozó FTC-t.

Fenyves Balázs A nagyobb csaták később várnak Varga II. Zsoltékra Fotó: Lénárt Márton -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!