Sport

2013.02.09. 20:03

A végén elbizonytalanodtak a gyöngyösiek

Egy már megnyertnek hitt mérkőzésen hullajtott pontot a B. Braun Gyöngyös Pécsett a Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 18. fordulójában.

Sike Károly

LM_8113.jpg

Fotó: Lénárt Márton

– Negyven percig ragyogóan teljesítettünk, az előzetesen megbeszélteket betartva kézilabdáztak a fiúk – idézte fel a 24:24-es döntetlennel zárult mérkőzést Nagy Károly, a gyöngyösiek edzője. – A hétgólos hátrány tudatában a hazaiak már-már kilátástalan helyzetben érezhették magukat, amikor nem várt fordulat következett. A pécsieknél Nebojsa Nikolics helyére Bősz Dániel érkezett a kapuba, akit érthetetlen módon naggyá tettünk. Legalább 5–6 ziccert lőttünk a hálóőrbe, ami teljesen elbizonytalanított bennünket, míg a vendéglátókba ezt követően egyre inkább visszatért a hit.

A több esetben Fortunával is szövetségre lépő mecsekaljaiak az utolsó 20 percben folyamatosan dolgozták le hátrányukat, míg a gyöngyösiekből ekkor már hiányzott a frissesség. A találkozó utolsó szakaszára vendégrészről Szabó Péter és Koller Tamás is a kiállítottak sorsára jutott, s már nem tudott megújulni a B. Braun. A hajrában kétgólos vendégvezetésnél egy értékesített hétméteressel talán pontot tehetett volna a mérkőzésé végére a Gyöngyös, de a lehetőség kimaradt, s végül az utolsó percben szerzett találattal az egy pontnak is örülhettek Debreczeni Dávidék.

– A Pécs korábbi győztes meccseire az volt a jellemző, hogy a negyven perc alatt megszerzett előnyt a végjátékban már csak igyekeztek tartogatni, mert ekkor már nem olyan frissek – folytatta szavait Nagy Károly. – Most ennek az ellenkezője történt. Az elkövetkezendő két mérkőzésünk sorsdöntő lehet a hatba kerülés szempontjából. Előbb szombaton érkezik az FTC-PLER, majd a Balatonfüredi KSE vendégeként lépünk pályára.

Koleszár György, a házigazda pécsiek trénere csapata tartását méltatta: – Nagyon mélyről, kiválóan küzdve sikerült felállni. Azt nem értem, hogy tíz másodperccel a vége előtt miért nem engedik elvégezni saját középkezdésünket – fogalmazott a szakember.

A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 18. fordulójának mérkőzésén:

Pécsi VKC–B. Braun Gyöngyös 24:24 (9:13)
Pécs, 400 néző. V.: Herczeg P., Südi P.
PÉCS: Nikolics – Papp M., GRÜNFELDER 5 (3), LÉVAY, Hajdu G. 3, Szöllősi B. 5, Szepesi 3. Cs.: BŐSZ (kapus), Kurbely 4, SZÖGI 2, Bujtár 2, Sebestyén. Edző: Koleszár György.
GYÖNGYÖS: HUDÁK – Gúnya, Oláh T., Frey T. 4, DEBRECZENI 4, Szabó P. 2, Gazdag 2 (1). Cs.: Tamási (kapus), Koller 1, SZALAFAI 4, Bakos 4, Varsandán M. 3, Sándor Á., Doros, Sándor R. Edző: Nagy Károly.
Az eredmény alakulása. 12. perc: 4:3, 16. p.: 5:8, 22. p.: 9:9, 38. p.: 9:16, 45. p.: 14:17, 51. p.: 18:19, 55. p.: 20:22.
Kiállítások: 10, ill. 18 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 3/1

Illusztris társaságban Nagy Károly

A napokban 21 magyar edző, köztük Nagy Károly a B. Braun Gyöngyös trénere is sikeres záróvizsgát tett az Európai Kézilabda-szövetség EHF-mesteredző-képzésén, így a jövőben az eddigi hét tréneren – Hajdu János, Kovács László, Kovács Péter, Mocsai Lajos, Németh András, Skaliczki László és Zsiga Gyula – kívül újabb 21 magyar szakembernek van a legmagasabb szintű kézilabdaedzői képesítése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!