Sport

2013.02.08. 09:54

Ma újra női Világliga, öt egri játékossal

Az olimpiai bajnoki ezüstérmes spanyol és a világbajnoki címvédő görög válogatott legyőzése után pénteken újabb kihívás vár a magyar nemzeti együttesre.

Fenyves Balázs

A Világliga európai selejtezőjének A-csoportjában ismét Spanyolország legjobbjai következnek, ezúttal azonban a fővárosban. A két alakulat két hete már összecsapott egymással. A Mataróban rendezett csoportnyitón Merész András szövetségi kapitány tanítványai szinte tökéletes játékkal verték meg a hispánokat (12–7), akiket ezzel felbőszítve, nagy valószínűség szerint pénteken is hasonló produkcióval lehet legyőzni.

Ma a csoport harmadik mérkőzésén Görögország Spanyolországgal találkozik, szerencsére azonban a mieink olyan kedvező helyen állnak, hogy gyakorlatilag páholyból figyelhetik a riválisok küzdelmét. Visszatérve a mieink mérkőzésére: a Kőér utcában rendezendő ütközeten (18.00) a biztos továbbjutás kiharcolása a tét, hölgyeink ugyanis két kör után százszázalékos mérleggel állnak a kvalifikáció felénél.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] A kapuban Gangl Edina magasadik majd a spanyolokkal szemben Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Mindez azt jelenti, hogy a hátralévő két összecsapáson egy döntetlen is elég lenne a júniusi pekingi szuperdöntőbe kerüléshez. Azok a drukkerek, akik a helyszínen nem tudják nyomon követni a találkozót, azok a Digi Sport csatorna élő közvetítésének köszönhetően szoríthatnak az öt egri pólóssal, vagyis  Gangl Edinával, Antal Dórával, Czigány Dórával, Somhegyi Noémivel és Keszthelyi Ritával felálló válogatottnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!