Sport

2013.02.14. 09:33

Új kerékpáros centrum lehet az extrémsportparkból

Megoldódhat az egri EGAL Cult. Club és Közpark és az Egrix extrém sportpálya ügye.

P. A.

Ismert: a 2006-ban létrejött illetve megújult ingatlanok működtetői tavaly jelentették be, hogy nem tudják tovább vállalni az üzemeltetést, a létesítmények azóta kihasználatlanul állnak, állaguk romlik. Az önkormányzat kereste a lehetőséget, hogy tovább működtesse a gazdátlan épületegyüttest, a fiatal sportolók szülei is a megoldást kutatták, így keresték meg a Bátorfi Team-Agria Kerékpár és Triatlon Klubot, amely pár hónapja extrém szakosztályt hozott létre.

Molnár Zsolt klubigazgató elmondta: pályázati lehetőséget kerestek, s találtak kerékpáros létesítmény fejlesztésre, hogy a funkciójának megfelelően működhessen az egri komplexum. Terveik szerint egyebek között befednék a szabadtéri pályát, ahol a világítást is megoldanák, így jelentősen hosszabb lenne a „szezon”. Az épületben pedig konditermet alakítanának ki, de természetesen terveznek öltözőket, és egyéb kiszolgáló helyiségeket, s itt lenne az egyesület központja is. A belváros felé közelebb eső részen található közparkból valódi ifjúsági közösségi teret szeretnének létrehozni. A teljes beruházás mintegy 400 millió forintba kerülne.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Új távlatok nyílhatnak a sportpályán Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Az egri közgyűlés keddi rendkívüli ülésének döntése értelmében, amennyiben a szervezet pályázata sikerrel szerepel a kiíráson, az önkormányzat bérbe adja részükre az épületegyüttest.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!