Sport

2013.10.18. 07:32

Aranyra és ezüstre váltott izzadságcseppek

Az olaszországi szőnyegeken három érem jutott az adácsi birkózóknak.

B. Cs.

Két arany-, és egy ezüstéremmel tértek haza az olaszországi Bergamo melletti Mozzanicában rendezett nemzetközi versenyről az adácsi birkózók. A 230 indulót felvonultató mezőnyben hat korosztály fiataljai léptek szőnyegre a két fogásnemben.

Az adácsiak a Diák I-es kategóriában és serdülőknél voltak érdekeltek olasz, francia,  bolgár, román, és orosz riválisokkal együtt. A Diák I. 52 kg-ban Rákos Dominik, a 63 kilósoknál Kis Kevin állhatott a dobogó legfelső fokára, míg a 36 kg-os súlycsoportban Molnár Gábor ezüstérmet szerzett. Miután a csapat nehézsúlyú, 120 kg-os serdülője nem talált kihívóra, így nem részesült helyezésben.

Az adácsi szakosztály vezetője, Kobzi József a szarajevói veterán világbajnokságon lépett szőnyegre, ahol a 96 kg-os „D” kategóriában a 6. helyen végzett a szenior korú birkózó.

Az itáliai megmértetésről hazatért együttes tagjai előbb a hétvégén Kabán sorra kerülő Meteorit-kupán tesznek tanúbizonyságot felkészültségükről, majd november 16-án a hazai környezetben rendezendő 3. Revax-kupán lesznek érintettek, ahová több mint 150 versenyzőt várunk Északkelet-Magyarországról, Szegedről, és Erdélyből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!