Sport

2013.11.15. 21:21

Döntőben a ZF-Eger hölgyei

Kiváló védekezéssel, esélyt sem hagytak ellenfelüknek a kupaelődöntőben a megyeszékhelyi nők.

Fenyves Balázs

A Magyar Kupa elődöntőjében:
     ZF-Eger–Szegedi Vízmű Taylor & Nash Universitas
     13-9 (3-0, 4-1, 4-2, 2-6)
     Szolnok, Tiszaliget, 200 néző. V.: Horváth Cs., Mucskai P.
     ZF-EGER: Gangl – Zajácz, PENGŐ 2, PÓCSI 3, Ráski, SOMHEGYI 4, Czigány 3. Cs.: Katona R. – Clayton 1, Vályi F., Veréb, Jenes J., Urvári, Parádi. Edző: Kelemen Attila.    
     SZEGED: Tóth E. – Árkossy, Lengyel Dorottya 1, MIKLÓS D. 2, Dalmády P. 1,
     dr. Dalmády Sz. 1, Lengyel Dominika 1.
     Cs.: Vidovics, Kocsis Sz., LENGYEL A. 3. Edző: Lakó Gábor.
     Gól – Emberelőnyből: 9/4. ill. 10/2.
     Ötméteresből: 3/1. ill. 4/1.
     Kipontozódott: Dr. Dalmády Sz. a 17., Jenes a 29., Dalmády P. a 31. percben. 

 

Az eredmény alakulása: 2-0, 4-0, 4-1, 7-1, 10-1, 10-3, 12-3, 13-9.
Kelemen Attila: – Nagyon nehéz egy ilyen mérkőzés végén koncentráltan játszani. Két negyed tetszett, a többit majd megbeszélem a lányokkal. Egyértelműen a vasárnapi meccs járt már a fejekben, próbáltam erre is figyelni a cseréknél. A második félidei játékunk nem volt jó, de az elsőben megmutattuk, hogyan is tudunk mi védekezni. Úgy gondolom, hogyha vasárnap ezt négy negyeden keresztül tudjuk produkálni, akkor nem lehet probléma a Dunaújvárossal sem.

Lakó Gábor: – Nagyon örülünk a harmadik helynek, mert ez nagy eredmény a lányoktól. Talán egy kicsit ezért is izgultunk a meccs elején. Az utolsó negyedben szerencsére kijött a görcs a lányokból, ezért jó játékot tudtunk produkálni.

A tavalyi győztes ZF-Eger a vasárnapi kupadöntőben a Szentes ellen 12-10-re győzött Dunaújváros ellen védheti meg a címét. A lányok fináléját vasárnap rendezik Szolnokon, méghozzá 14.30-as kezdéssel. A Digi Sport1 televíziós csatorna közvetítésének hála, senki sem maradhat le a kupadöntőről, az Egri Vízilabda Klub szervezett utazásában részt vevők pedig különösen nem, ezek a szurkolók ugyanis a Tiszaligetben bíztatják majd a lányokat.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Somhegyi Noémi (11) négyszer talált a szegediek kapujába Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!