Sport

2013.12.13. 07:43

Ez a rangadó már nem olyan, mint rég

A nyáron meggyengült Vasas miatt ugyan vesztett régi fényéből a párharc, ám még így is rangadó keretein belül látogat a Komjádi-uszodába a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata.

Fenyves Balázs


A férfi OB I 13. fordulójának mérkőzése:
Lactiv-Vasas (5.)–ZF-Eger (1.)
Budapest, Komjádi-uszoda, péntek, 17.30. V.: Vogel G., Dodog Sz. (Tv.: Digi Sport1)
– Őszinte leszek: nem hiányzik az a hangulat, amely az elmúlt bő egy évtizedben jellemezte a Vasas–Eger párharcokat – válaszolt Gerendás György, az egriek vezetőedzője, amikor arról kérdeztük, hogy az előző évekéhez képest mennyiben lesz más ez a Vasas elleni összecsapás.
Az élvonalbeli pontvadászat 13. fordulójában a bajnok fővárosi fellépése jelenti a slágermérkőzést, s ez még akkor is igaz, ha tudjuk, ez a Vasas már nem az a Vasas, amelyet az elmúlt években láthattunk. A nyáron a piros-kékek több kulcsjátékosa is továbbállt, így Vámos Márton, Nagy Viktor, de említhetjük a hevesi megyeszékhelyre távozó Hárai Balázst is. A gárda magja azonban megmaradt, ezért ha a kezdőembereire alapoz Földi László edző, bizonyára kiegyenlített, és izgalmas harminckét perc elé nézhetünk.

– A Vasas még most is jó csapat, ezt bizonyították a Szeged, illetve a Szolnok elleni találkozókon is, egy pillanatig sem szabad elhinnünk, hogy ez a találkozó könnyed játékot hozhat – tekintett előre Gerendás. – Ha összehasonlítjuk a két együttest, megállapítható, hogy két jó kezdő sor csaphat össze, viszont a mi kispadunk sokkal hosszabb. Ez döntően befolyásolhatja a találkozó alakulását, de remélem, nem csak emiatt hozzuk majd el a három pontot a Komjádiból. Nem volt zökkenőmentes a felkészülésünk, mivel csak csütörtökön tudtunk komplett csapattal edzeni. Vasárnaptól keddig a válogatott játékosok hiányoztak, szerda este pedig négyen is a Komjádi Kupa elődöntős csapatában szerepeltek. Biros Péter játéka továbbra is kérdéses, aki a Barceloneta ellen ugyan már játszott néhány percet, de nem érezte jónak a lábát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!