Sport

2014.07.04. 08:44

Az én vébém - Csuhay József

Szakmai szemmel, érzelmi alapon vagy csak „egyszerű” tévénézőként. Megkérdeztük, hogy ki, miként látja a labdarúgó vb-t?

B. Cs.

Fotó:

Az egri nevelésű, a Videotonnal az 1984/85-ös szezonban UEFA-kupa ezüstéremig jutott kétszeres magyar bajnok labdarúgó azok közé tartozik, aki tagja volt az  1982-es spanyolországi és az 1986-os mexikói vb-n szerepelt magyar válogatottnak. A nemzeti csapatban 11-szer játszott, 56 éves korábbi futballista edzőként és szakmai igazgatóként is ténykedett, jelenleg az Egri Focisuli SE elnöke és az MLSZ szövetségi ellenőre.

„Azon világbajnokságok sorába tartozik a brazíliai, amelyiken sok az élvezhető mérkőzés. Különösen tetszett a Belgium–Egyesült Államok nyolcaddöntő, ahol rendkívül látványos játékkal rukkoltak elő a csapatok. Ahogy azt más válogatottaknál is láthattuk, ez a két gárda is rendelkezett azzal a dinamikával és érzelmi töltettel, ami manapság szükséges egy ilyen világversenyen. Tőlünk, magyaroktól leginkább ez, mármint a dinamika hiányzik leginkább.

[caption id="" align="alignleft" width="287"] Csuhay József Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Ahogy azt korábban Csank Jánostól lehetett hallani, a mieink nem igazán férfiak a pályán, nem tudtak férfiként küzdeni, egészséges, erőteljes mentalitással. A győzelemhez persze nemcsak ez szükséges. Kellenek az egyéniségek, a jobb képességű játékosok, akik sokszor egyedül döntenek a pontokról, a továbbjutásról. A játékrendszerek illetően a három belső védős felállást több csapat is alkalmazza, míg a leggyakoribb hadrend a 4-2-3-1. Ami pedig a folytatásra vonatkozik: az esélyeket illetően megmondom őszintén, gőzöm sincs, hogy a legjobb nyolc közé jutott csapatok közül melyek mennek majd tovább. Ezért is várom kíváncsiak a soron következő, remélhetőleg látványos mérkőzéseket.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!