Sport

2014.07.14. 09:21

Az én vébém – Zsidai József

Szakmai szemmel, érzelmi alapon vagy csak „egyszerű” tévénézőként. Megkérdeztük, hogy ki, miként látja a labdarúgó vb-t?

B. Cs.

A Petőfibányai Bányász NB III-as csapatától indult, majd az NB I-ig egri színekben jutott Zsidai József 1974 óta kötődik a megyeszékhelyhez. Az aktív játékos pályafutását 1987-ben befejezett futballista edzőként Egerben és Besenyőtelken kamatoztatta szakmai tudását, jelenleg viszont már csak nézője a mérkőzéseknek, így a világbajnokságnak is.

„A labdarúgó vb-ket a tévén keresztül 1966 óta követem figyelemmel, ám ilyen színvonalas sorozatot korábban még egyszer sem láttam. Hihetetlen, milyen sok jó játékos lépett pályára Brazíliában, miközben az is nyilvánvaló, hogy a magyar labdarúgókat minden vonatkozásban felülmúlják a nagy esemény résztvevői. Gyorsaságban, hozzáállásban, technikai és taktikai is téren is sokkal előttünk járnak a nemzetközi mezőny képviselői.

- Az egyes földrészeket illetően az ázsiai országok válogatottjai azt hozták, amit vártam tőlük, az afrikaiak fizikálisan nagyon rendben voltak, ám csapatként közel sem léptek előre, a nagy áttörés továbbra is hiányzik tőlük. A dél-amerikaiak egyik fele kedvező benyomást tett rám, a másik részük viszont csalódást okozott. Európát illetően az a helyzet, hogy a hollandoknak szurkoltam, akik játékát a nagy Ajaxtól kezdve figyelem és szeretem. Valami azonban ezúttal is hiányzott, ezért nem tudtak a csúcsra lépni.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Zsidai József Fotó: a szerző
[/caption]

- A németektől ilyen jó csapatot, mint a mostani, még nem láttam. Sok remek futballistát vonultattak fel, köztük számos nemzetiséget képviseltetve, akik nagyon megtanulták, hogy miként lehet igazi csapatként összehangoltan futballozni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!