Sport

2015.04.15. 18:35

A 232 gól egyelőre még nem elégséges

A csányiak 15 éves futballistájának az FTC most magas lépcsőt jelent.

B. Cs.

Csányból az FTC-be jutni nem könnyű, akkor sem, ha az ember ajánlólevelén 94 meccsen szerzett 232 gól szerepel. Kovács Gergő, a megyei U17-es bajnokság Nyugati csoportjában második helyen álló Csányi SE horti illetőségű 15 éves futballistája a hétvégén olyan 8–1-es győzelem részese volt a Detk ellen, ahol minden találat az ő nevéhez fűződött. Igaz, ez az esetében nem jelent újdonságot, ugyanis lőtt már egy mérkőzésen kilenc, tíz, sőt tizennégy gólt is.

Csapata 124 treffelése közül 86 fűződik a nevéhez, így az sem meglepő, ha akad kérője. Az elmúlt napokban a Népligetben volt jelenése, ahol a Ferencváros színeiben a Future Talents Cup záró felvonásán a zöld-fehérek színeiben győződhetett meg a tudásáról Keller József, az FTC szakágvezetője és Dragóner Attila utánpótlás menedzser. – Minden nagyon tetszett, öröm volt a Fradinál lenni, azt viszont sajnálom, hogy a Maribor, és a ‘98-as Ferencváros ellen is kevés játéklehetőséget kaptam – számolt be tapasztalatairól a heol.hu-nak Kovács Gergő.

– A szakemberek szerint meglátszik rajtam, hogy helyben nagyon kevés futballedzésre nyílik alkalmam. Egyelőre ez az akadálya annak, hogy magasabb szintre, mondjuk NB I-es csapathoz kerüljek. Azt mondták az edzők, hogy előbb jobb lenne NB III-as vagy NB II-es klubnál tréningezni, hogy aztán felkészültebben kerülhessek élvonalbeli egyesülethez. A fizikumomról és a technikai tudásomról jókat mondtak, biztattak a jövőt illetően, így úgy jöttem haza, hogy tudom, mi a feladatom.

A Népligetben a Wisla Krakow, a PSV, a Galatasaray, a Dinamo Bucuresti, az FK Sarajevo, a Sturm Graz, az FC Bruges, az NK Maribor, a Senica és a Partizan Beograd, valamint az FTC két csapata játszott. Kovács Gergővel csak epizódszerepben, de most már fontos tapasztalatok birtokában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!