Sport

2015.06.12. 11:50

EKFSC: az állandóság hiányzott

Az élvonaltól való kényszerű búcsút követően a másodosztályba visszatérve az ötödik helyen zárta a női NB I/B Keleti csoportjának küzdelmeit az Eszterházy KFSC.

Sike Károly

– Sokak szerint  a „helyükre kerültek”. Az ötödik pozíció mennyire felel meg az edző elvárásainak?

– Reálisnak érzem, bár maximalista emberként sokáig a negyedik hely megszerzésében is bíztam – válaszolta Hegedűs Tibor, az egri főiskolások vezetőedzője. – Sajnos főként ősszel becsúsztak fájó vereségek, elsősorban a Nyíradony elleni hazai találkozó, de nem csak ezen múlt. Olykor a riválisok is meglepő eredményekkel rukkoltak elő.

– Melyek számítottak az idény legfőbb tapasztalatainak?

– Az élvonalból való kiesést követően mindössze egy játékos, Németh Lilla mondta azt, hogy biztosan kitart a csapat mellett. Folyamatosan alakult a keret, nehezen állt össze a garnitúra, s ez az összeszokottság tekintetében megmutatkozott az őszi teljesítményünkön. Tavasszal aztán ilyen-olyan okok miatt Faragó Fanni, Takács Alexandra, Juhász Renáta, Németh Lilla és Benedek Réka is búcsút intett a csapatnak, s a helyükre újként mindössze Jókai Nóra érkezett. A nyugodt munkához és a jó eredményekhez kell egyfajta állandóság, s ez hiányzott.

– Kivel volt a leginkább elégedett?

– Kétségtelen, hogy a Molnár Nikolett, Petrovics Gerda, László Barbara trió viselte a legnagyobb felelősséget, a legtöbb időt ők töltötték a pályán, hozzájuk csatlakozhat még a kapus, Győrffy Alexandra. A többiek is hozzátették a maguk részét, Szendrey Sára, Hadnagy Fanni vagy éppen Mészáros Dorina is remekül oldotta meg a részfeladatait.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Hegedűs Tibor reálisnak érz az ötödik helyet, bár maximalista emberként sokáig a negyedik hely megszerzésében is bízott Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

– A játékoskeret mennyire alakul át a nyáron?

– Nem titok, a jövőben László Barbara, Csizmadia Zsuzsanna, Kveták Szilvia, Balázs Nikolett és Bárkai Bianka szolgálataira sem számíthatunk. Legalább ennyi érkezőben bízunk, de ez csak az elkövetkezendő hetekben válik véglegessé.

– Mikor kezdik a felkészülést?

– A versenykiírástól tesszük függővé, de várhatóan július végén indul a közös munka. Ha a tervezett igazolások realizálódnak, úgy gondolom, erősödhetünk, de biztos, hogy rendkívül erős mezőnyben kell helytállnunk.

Tizenkilencen a góllövőlistán

A házi góllövőlista: Molnár Nikolett (25 mérkőzés/162 gól), László Barbara (26/147), Petrovics Gerda (25/113), Benedek Réka (21/58), Balázs Nikoletta (26/53), Németh Lilla (12/42), Őri Ildikó (25/33), Bárkai Bianka (25/32), Szendrey Sára (26/27), Mészáros Dorina (21/17), Jókai Nóra (5/13), Takács Alexandra (10/13), Juhász Renáta (12/12), Kovács Fanni (26/11), Csizmadia Zsuzsanna (26/5), Hadnagy Fanni (12/3), Bocsi Szonja (14/2), Nagy-Mengyi Anett (9/1), Néma Ágnes (8/1).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!