Sport

2015.11.11. 19:49

Ennyivel jobb a Tatabánya

Igazolta a papírformát a Tatabánya az Eger SBS Eszterházy vendégeként a férfi kézilabda NB I 16. fordulójából előrehozott mérkőzésen.

Sike Károly

– A sima vereség ellenére láttam bíztató jeleket a jövőre nézve – vont mérleget a találkozót követően Rosta István, az egriek edzője. – Kiváló erőkből álló együttessel mérkőztünk, amiatt azonban bosszús vagyok, hogy olykor ismét gyermeteg hibákat vétettünk, s ezeket góllal büntette meg az ellenfél. Megyünk tovább a magunk által kijelölt úton. Még többet dolgozni.

Matics Vladan, a tatabányaiak trénere szerint a jó védekezés kellő alapot szolgáltatott a játékukhoz, a hátsó alakzat stabilitása pedig a támadójátéknak is önbizalmat kölcsönzött.

– Jó játékkal, könnyedén vezetést szereztünk – fogalmazott a szakember. – A második félidő elején azonban jópár gólt ajándékoztunk az egrieknek, de aztán rendeztük a sorokat. Összességében uraltuk a mérkőzést, egyszerűn jobbak vagyunk, mint a vendéglátóink.

Az egriek „Veled vagyunk Mátéka!” feliratú pólóban vonulnak a pályára, együttérzésüket és támogatásukat kifejezve Kovács Máté iránt. Az egri klub utánpótlásában szereplő 10 éves játékosánál ugyanis a napokban kiújuló leukémiát diagnosztizáltak az orvosok.

Halász Máté azonban már nem futott ki a pályára, az SBS 31 esztendős korábbi válogatott átlövője a napokban kikerült a felnőttcsapat keretéből, az ügy kapcsán a klubvezetés későbbre ígért tájékoztatást.

A Tatabánya a sérülés miatt hiányzó Harsányi Gergely és Pásztor Ákos nélkül is rendkívül meggyőző játékot mutatott. A szerényebb lehetőségekkel bíró Egernek, ezúttal csak részsikerek jutottak. A vendégek már a szünetre megnyugtató előnyt szereztek, s fölényükből a térfélcserét követően sem engedtek. A házigazda számos fiatallal, NB I-es szinten rutintalan kézilabdázóval igyekezett felvenni a versenyt, de erőfeszítéseik hiábavalónak bizonyultak. A legnagyobb különbséget nyolc gól jelentette.[caption id="" align="alignleft" width="430"] Szűcs Balázs teljesítményére nem lehet kritika Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

A jegyzőkönyv

Szűcs, Szabó és Takács kiemelkedett

Eger SBS Eszterházy–Grundfos Tatabánya KC 23:31 (10:16)

Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 600 néző. V.: Bán, Szloska.

Eger: Radulescu – Vancsics 1, Kocsis Cs., Bajorhegyi, Dobó 5, TAKÁCS 2, Iváncsik Á. Cs.: Kovács J. (kapus), SZABÓ P. 4 (2), SZŰCS 4, Kiss G., Padla 5 (1), Lezák, Szilágyi D. 2, Menyhárt, Zelei. Edző: Rosta István.

Tatabánya: Mijatovics – Vaskó 3, Krszmancsics, JUHÁSZ Á. 4, SZÖLLŐSI 2, BODÓ 7, Vujovics 6. Cs.: Borbély (kapus), KATZIRZ 2, DÉNES J. 1, Mazak, Diaz 2, Lele 2 (1), Crnoglavacs 2, Törő, Gábor. Edző: Matics Vladan.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 2:3, 12. p.: 4:8, 18. p.: 5:10, 24. p.: 7:15, 36. p.: 12:20, 42. p.: 14:22, 48. p.: 17:23, 54. p.: 20:26.

Kiállítások: 12, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/1.

Következik: Eger SBS Eszterházy–Orosházi FKSE-Linamar, november 15., vasárnap, 17.00.

Ezek is érdekelhetik