Sport

2016.06.14. 11:09

Nagy Attila nem ilyen bemutatkozó évről álmodott

Megjárta a mennyet és a poklot is a B. Braun Gyöngyös csapata a férfi NB I 2015/16-os idényében. A szurkolók által számos esetben élesen bírált együttes azonban a szezon hajrájában elhallgattatta a kritikusokat. Sándor Ákosék tizedikként zárták az idényt.

Sike Károly


– Remélem, hogy ez volt a legnehezebb évem a klub élén – kezdte értékelőjét Nagy Attila, a Gyöngyösi KK elnöke a klub honlapjának nyilatkozva. – Számos nehézséggel találtuk szembe magunkat, kezdve a szezon elején jelentkező példátlan sérüléshullámtól, az alapszakasz közepén indult átigazolási szezonon át az ezt követő motiválatlanságig. Miután a szövetség képviselői már év elején rebesgették a külföldi játékosok maximalizálásáról szóló terveket, a magyar kézilabdázók értéke jelentősen megemelkedett, s azzal szembesültünk, hogy több játékosunk is új csapatban kívánja folytatni a pályafutását. Ebben a helyzetben sokkal nehezebb fenntartani a megfelelő motivációt. Sokszor voltunk mélyponton, de végül sikerült kievickélni.

Az alapszakaszt a Komlóval és a Balmazújvárossal azonos pontszámmal záró B. Braun Gyöngyös kilencedik helyezettként kezdte az alsóházi küzdelmeket. A rájátszást ötven százalékos mérleggel teljesítő mátraaljaiak egy helyezést rontva pozíciójukon tizedikként zárták a bajnokságot.

– A középmezőnybe vártuk a csapatot, és ez igaz a jövő évi keretre is – folytatta a sportvezető. – Annak érdekében, hogy ezt elérjük, a tapasztalatok alapján több változtatást is véghez kell vinni. Felülvizsgáljuk a szerződéses rendszerünket, és úgy állítottuk össze a keretet, hogy egy poszton legalább két hasonló erősségű játékos várjon bevetésre. A csapat mellett jövőre egy sportpszichológus is tevékenykedik majd. Ezek kívül számos ponton hangoltunk a klub mindennapos ügymenetén is.

A csapat hullámzó teljesítménye láttán a szurkolók számos esetben éles kritikával illették a játékosokat és a klubvezetést egyaránt. Az első teljes szezonjában irányító klubvezető a nézőkkel való viszonyáról is említést tett.
– A drukkerek olykor kendőzetlenül formáltak véleményt, amit nagyon nehéz volt kezelni – fogalmazott Nagy. – Egyértelmű, hogy nélkülük nincs értelme ennek az egésznek, a legfontosabb feladatunk, hogy őket kiszolgáljuk. A negatív hangok ellenére remélem, a drukkerek elfogadják, hogy a pályán és a csapat környékén mindenki a győzelemért dolgozik. A kudarcot a játékosnak, az edzőnek és az elnöknek is fel kell dolgozni, különben nem tud továbblépni. Ezt megvalósítani azonban akkor, amikor a közönség tagjai újabb plusz terhet helyeznek a vállunkra, nagyon nehéz. Játékosként gyakran szembesültem vele, hogy hazai pályán a rengeteg kritikus hang miatt sokkal nehezebb játszani, mint idegenben.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó: motomasterphoto
[/caption]

A szurkolói közösséggel folytatott párbeszédünk során azt szeretnénk elérni, hogy a nézők valóban plusz motivációt adjanak a játékosoknak, és ha ezt sikerül elérni, hiszem, hogy sokkal eredményesebbek lehetünk. Ezen túlmenően persze bőven akadt pozitív példa is a szezonból, elég csak a két egri mérkőzésre gondolni, ahol szurkolóink fantasztikus hangulatot teremtettek, nélkülük nem sikerült volna nyerni, és a bajnokság végén aratott győzelmekből is kivették a részüket. Ezek emlékezetes pillanatok maradnak.

Nagy Attila szót ejtett az előttünk álló szezon kapcsán megfogalmazott várakozásairól is, a legfontosabb feladatokról, amelyek segíthetik az előrelépést.

– Szeretnénk tovább bővíteni támogatói bázist. Amikor munkához láttam, ez a kör eléggé szűk volt, a szélesítés irányába már tettünk lépéseket, de sok munka vár még ránk ezen a téren. Reális célokat fogalmazunk meg a csapat felé is. Egy harmincezres lélekszámú város csapatának a középmezőnyben végezni kiváló eredmény. Jövőre ezt szeretnénk megvalósítani, vagyis a 6–8. hely valamelyikén végezni. Ha ettől jobb eredményt sikerül elérni, az csak tovább növeli a boldogságunkat – zárta szavait Nagy Attila.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A klub elnöke szerint jó lenne azt elérni, hogy a nézők valóban plusz motivációt adjanak a játékosoknak Fotó: Belkovics Krisztián
[/caption]

Majd'' két tucatnyi játékossal

Huszonhárom játékos kapott szerepet a B. Braun Gyöngyös együttesében a 2015/16-os bajnoki évben. Közülük hárman (Miralem Becsirovics, Marko Jovetics, Rodolfo Oliveira) idény közben érkeztek a csapathoz, míg Manuel Catalina Falcon és Alekszander Szemikov a bajnokság közben intett búcsút a mátraaljaiaknak. Sérülés miatt Juhász Károly, Kovacsics Péter, Marczinkó Máté, Szavo Mester, Szalafai Gábor és Varsandán Milán is rengeteg mérkőzést kihagyott a maguk mögött hagyott viszontagságos idényben.

A legtöbb gólt Nagy Bence szerezte

A házi góllövőlista. Nagy Bence 38 meccs/186 gól, Bali Richárd 38/156, Rodolfo Oliveira 27/72, Kovacsics Péter 35/70, Koller Tamás 38/69, Marczinkó Máté 28/50, Debreczeni Dávid 37/47, Sándor Ákos 38/45, Juhász Károly 26/35, Rédai Krisztián 32/28, Szalafai Gábor 23/27, Ménfői Attila 33/27, Marko Jovetics 29/26, Varsandán Milán 9/23, Alekszander Szemikov 6/18, Manuel Catalina Falcon 16/17, Nigrínyi Tibor 24/13, Szavo Mester 10/12, Miralem Becsirovics 23/8, Tóth Gergő 1/3.

 

Képaláírás: A klub elnöke szerint jó lenne azt elérni, hogy a nézők valóban plusz motivációt adjanak a játékosoknak Fotó: Belkovics Krisztián


Képaláírás: Fotó: motomasterphoto

Sike Károly A klub elnöke szerint jó lenne azt elérni, hogy a nézők valóban plusz motivációt adjanak a játékosoknak Fotó: Belkovics Krisztián Fotó: motomasterphoto -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!