Sport

2017.01.10. 09:24

Hegedűs Tibor: hátul kell előrelépni

Derült égből villámcsapásként érte hír a klubot az átigazolási fronton.

Fenyves Balázs

Negyedik helyen telel a női NB I/B Keleti csoportjában szereplő Eszterházy KFSC gárdája, amelynek vezetőedzőjével az őszi benyomásokról beszélgettünk.

– Mi az, ami jól működött a csapatnál, és mi az, ami nem a mögöttünk hagyott őszi szezonban?

– Mindkettőből volt bőven, ezért is nem lehetek teljes mértékben elégedett, de azért csalódott sem – válaszolta Hegedűs Tibor. – Ami jó volt, az mindenképpen a Kecskemét elleni hazai győzelmünk, elvégre is egy jóval bővebb merítési lehetőséggel rendelkező csapatot sikerült két vállra fektetnünk, remek játékkal. Emellett összességében elégedett lehetek a támadószekciónkkal is, ami egy-két gyengébb meccsen kívül végig kiválóan működött.

– Negatívumok?

– Egyértelműen a védekezés, amibe tényleg bele tartozik minden, ami a hátsó alakzatunknál szóba jöhetett. Nagyon sokszor állva néztük, ahogyan az ellenfelek építik támadásaikat, kevés volt az ütközés és sajnos sokszor a kapusteljesítmény is hiányzott. Mindent összevetve, ez az a csapatrész jelen pillanatban, ahol a legnagyobb az elmaradás a várakozásaimhoz képest.


– Pedig talán jogosak lehettek azok az elvárások, hogy előrelép majd a csapat, ugyanis a tavalyi keret együtt maradt, és még erősíteni is sikerült…

– A helyzet nem ilyen egyszerű. Itt van ugyebár Buzsáki Nikolett, aki a tavalyi idény után megműttette térdét, és ősszel egy percet sem játszhatott. Molnár Nikolett is kihagyta a fél szezont, a többi kulcsjátékosunk pedig elég nehezen akart formába lendülni.


– Akkor az új igazolások nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket?


– Ez is relatív, mert akadt, akivel elégedett tudtam lenni, de sajnos többségben vannak azok, akiknek fiatal korukból adódóan még több munkát kell beletenniük a hétköznapokba, hogy nőhessen pályán töltött perceik száma.


– Ha már fiatalok, itt van például Mészáros Dorina, aki a junior csapatból robbant be ősszel. Lehetnek újabb színre lépő ígéretek?


– Dorina valóban jól ragadta meg a lehetőséget, és gyakorlatilag minden meccsen pályára is lépett, jó teljesítményt nyújtva. Teljesen jogos egyébként a felvetés, és azon gondolkoztam, hogy Hadnagy Fanni, Iván Emese, vagy az egészséges Bocsi Szonja egyre több szóhoz juthat, legalábbis tavasszal lesz rá esélyük.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Hegedűs Tibor: - Sokkal jobban is állhatnánk, ha... Fotó: Lénárt Márton
[/caption]


– Egy csapat teljesítményét mégiscsak az eredmények minősítik. Ott áll jelenleg együttese, ahol nyáron eltervezte?

– Biztos, hogy egy picit visszás a helyzet, mert ugyan ott vagyunk harcban a dobogóért, de állhatnánk jobban is. A Kecskemét, Szeged KKSE kettős kiemelkedik a mezőnyből, nehéz az ő körülményeikkel versenyezni, ám szorosan utánuk nekünk is helyünk van. Ezért is sajnálom különösen az FTC II és a Pénzügyőr elleni hazai vereséget, mert most sokkal jobban állhatnánk.

Csere a balszélen

A térdsérüléséből felépülő Buzsáki Nikolett révén tavaszra hasznos játékos tér vissza a pályára, viszont távozó is lesz ezen a poszton. Derült égből villámcsapásként érte ugyanis az EKFSC-t a bejelentés, miszerint a nyáron Debrecenből érkezett Borbély Márta a csoportbeli rivális Balmazújváros gárdájához igazol. Más téli távozóról nem kaptunk hírt, mint ahogyan érkezőről sem.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!