Sport

2017.04.02. 08:27

EKFSC: hátul ment el a hajó

Népes tábor kísérte el az egyetemistákat a rangadóra.

Fenyves Balázs

Jól állta a sarat a listavezető Kecskemét otthonában, ám végül öt találattal alul maradt a női NB I/B Keleti csoportjának hétvégi rangadóján az Eszterházy KFSC csapata.

A női NB I/B Keleti csoportjának 20. fordulójában:
Kecskeméti NKSE–Eszterházy KFSC 33–28 (16–12)

Kecskemét, 400 néző, V.: Bán, Szloska.
EKFSC: Győrffy – Kovács F., Grünfelder-Tóth A. 3 (2), PETROVICS 6, Sári 5 (2), Scheffer 7, BUZSÁKI 4. Cs.: Kulcsár G. – Mészáros D. 1, Iván E. 2, Nyakó, Hadnagy. Edzők: Hegedűs Tibor, Terenyei Ákos.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 4–1, 12. p.: 7–4, 18. p.: 9–8, 24. p.: 13–10, 36. p.: 19–16, 42. p.: 22–18, 48. p.: 27–21, 54. p.: 30–25
Hétméteresek: 6/5, ill. 4/4
Kiállítások (kétperces): 8, ill. 4 perc

Nem kezdtek jól az egyetemista hölgyek, ám 1–5-ös állás után többször is megérkeztek mínusz egyre. Úgy tűnt, az első félidő vége is ilyen forgatókönyv alapján zárul, ám a hazaiak még rá tudtak pakolni a különbségre három gólt, ezzel pedig komolyabb előnyre tettek szert. Fordulás után már egyszer sem tudott igazán közel kerülni riválisához az EKFSC, ezért nem maradt esély a szoros végjátékra. A meccs végén kicsit az indulatok is elszabadultak, az egri csapatból több személyt is inzultáltak, az esetnek ezért egészen biztosan lesz még utóélete.

Az ötgólos vereség ellenére nem áll sokkal rosszabbul a társaság, mint a forduló előtt, mivel a bronzérem megszerzése szempontjából egyik legnagyobb ellenfélnek számító Göd meglepő vereséget szenvedett Nyíradonyban (28–25). Más kérdés, hogy a Kézilabda Szeged SE otthonában pályára lépő Orosháza (a találkozó lapzártánk után ért véget) alighanem érvényesítette a papírformát, ezért mégis akadhat egy csapat, amelyik megelőzi Sári Barbaráékat.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Petrovics Gerdáékat földre vitték Kecskeméten Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Hegedűs Tibor: – Mindent megtettünk, ezért azt gondolom, így ki lehet kapni, még ha nyilvánvalóan fáj is. Hiányzott azonban a védekezés és a kapusteljesítmény, mert ez a harminchárom gól bizony sok. A huszonnyolc szerzett találat abszolút rendben van, de hátul mind a mezőnyben, mind a kapuban masszívabbnak kellett volna lennünk. Köszönjük végig kitartó szurkolótáborunknak, hogy ilyen sokan elkísértek bennünket, és végig mellettünk álltak.
Következik: Eszterházy KFSC–Hajdúnánás, Eger, Eszterházy csarnok, vasárnap, 17.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!