Sport

2017.07.02. 20:00

GYAK: figyelnek a lépcsőre

Mérlegen a 2016/17-es megyei I. osztályú bajnokság (1. rész)

Bódi Csaba

Fotó: CZIMER TAMAS

A türelmet nevezte kulcsfontosságúnak Labancz Róbert a Gyöngyösi AK-Ytong csapatának játékában. Sok egyéb mellett ez a tényező eredményezte azt, hogy a második nekirugaszkodás sikerült, így a bajnoki címet védett mátraaljai gárda a megyei I. osztályban töltött két év után újra NB III-as tagságot szerzett.



– Az egy évvel ezelőtti osztályozós traumát nem volt egyszerű feldolgozni, mint ahogy az is nehezítette a helyzetünket, hogy ebben a szezonban az Eger és a Felsőtárkány jóvoltából két jelentős rivális kaptunk – tekintett vissza a 2016/17-es idényre a gyöngyösiek szakvezetője. – Kiélezett harc folyt az aranyéremért, amelyet végül nekünk sikerült megszerezni, és a fő célnak számító feljutást is összejött úgy, hogy nem kellett pályára lépnünk.



Tavaly a Csongrád megyei Mórahalommal szemben elveszítette a párharcot a gyöngyösi együttes, ezúttal azonban a szerencse mellettük állt. A megyei I-es pontvadászat során azonban nem azért végzett elsőként a csapat, mert Fortuna kiemelt szerepet kapott. A teljesítményt a huszonnégy győzelmen kívül elért három döntetlen és a mindössze egy vereséget mutatja. Ezzel a trónkövetelő egrieket két, a tárkányiakat pedig tizennégy pontos előnnyel  hagyta maga mögött a bajnok.

1. Gyöngyösi AK-Ytong 
Otthon: 14 14 – – 48–6 42
Idegenben: 14 10 3 1 50–11 33
Összesen: 28 24 3 1 98–17 75

Házi góllövőlista
18 gólos: Ivony Attila
16 gólos: Ludányi Nándor.
12 gólos: Boros János
8 gólos: Horváth Viktor.
7 gólos: Gergely Péter
6 gólos: Fótos László
5 gólos: Pilinyi István
3 gólos: Czene Levente, Fekete Bence, Sárándi Milán
2 gólos: Csornij Áron, Rédei Milán, Szilágyi Norbert, Tarnai Dániel
1 gólos:  Oravecz Botond

Piros lap (2)
Csornij Áron, Rédei Milán
Sárga lap (38)
6: Tatár Roland
5: Csornij Áron
4: Gergely Péter
3: Fekete Bence, Ivony Attila, Ludányi Nándor
2: Fótos László, Oravecz Botond, Tarnai Dániel
1: Rédei Milán, Boros János, Czene Levente, Halasi Ádám, Horváth Viktor, Kluk tamás, Pilinyi István, Szilágyi Norbert

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Labancz Róbert (zöld trikóban) és játékosai idén nemcsak a bajnoki serlegnek örülhettek Fotó: Czímer Tamás
[/caption]

– Miként lehet akár tíz percen belül eldönteni egy meccset, hogyan lehet nagy türelemmel játszva feltörni a zárt védelmeket – ezek számítottak a legfontosabb tapasztalatnak – folytatta Labancz Róbert. – Folyton azt mondtam a játékosoknak, ha túl nagyot akarunk lépni, akkor orra esünk. Szerencsére ezt elkerültük, ugyanakkor látni kell, hogy az NB III-as tagság minden vonatkozásban sokkal többet kíván. A megyei és az NB-s szint között nagy a szakadék, ám érzek annyi erőt a gárdában, hogy minél több pontot szerezve sikerüljön a bennmaradás. Ahhoz viszont, hogy egyáltalán versenyben tudjunk maradni a riválisokkal, szükséges a támogatás, és ebben óriási szerepet vállalt az önkormányzat, amelynek képviselő-testülete elfogadta a klub megemelt pénzügyi keretére beadott igényét.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A Hiesz György (kockás ingben) irányította önkormányzat bizalmát élvezi a GYAK Fotó: Czímer Tamás
[/caption]

Gyöngyösön tudják azt is, hogy a fejlesztés, az előrelépés a létesítmény vonatkozásában is lényeges. A Kömlei sporttelep lelátójának megújítására nemcsak szándék mutatkozik, de remélhetőleg pénz is lesz rá. Az új játékosokat illetően pedig Labancz továbbra is fenntartja, hogy a helyiek és a környékbeliek élveznek előnyt, akik esetében a megfelelő minőség persze alapkövetelményként jelentkezik.

Gyulay, Laurinyecz és Árvai érkezett

Nyári szerzeményként eddig az FC Hatvantól érkező kapus, Gyulay Gergely, az ugyancsak NB III-as Pénzügyőrtől egy év múltán visszatérő csatár, Laurinyecz Ákos, és az Eger SE támadója, Árvai Ádám említendő. A lista azonban nem végleges, középpályás mindenképp igazolna meg a GYAK. Ahogy arról korábban írtunk távozik a cserekapus, Pintér Kristóf, a 16 gólt szerzett támadó, Ludányi Nándor több ajánlatot is kapott, míg Oravecz Botond munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudja vállalni a magasabb osztályt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!