ASZTALITENISZ

2020.04.02. 17:50

Egri asztaliteniszezők: edzések online, jövőkép offline

Hetente 70–80 személy fordult meg a járványveszély miatt kihirdetett veszélyhelyzet előtt a dr. Ruttkay Vilmos játékcsarnokban.

B. Cs.

Pálosi Balázsék távol kerültek az asztaltól Fotó: Berán Dániel

Fotó: Daniel Beran

A Bem tábornok utcában lévő terem azonban – a további sportlétesítményekhez hasonlóan – zárva tart, így az Egri VSI-Pálosi AK asztaliteniszezői sem készülhetnek a megszokott helyen. Ám akad ettől nagyobb gond is a klub életében!

– A sportiskola által kiadott online edzésprogramot minden játékos megkapta, az alapján lehet karbantartani az izomzatot – válaszolta a megyeszékhelyi egylet vezetőedzője, egyben az NB I.-es gárda játékosa. – Ez azonban csak fizikális mozgásokat takar, némi kondizást és „árnyékolást”, ami még nálunk szóba jöhet. Azt viszont nem tudjuk ellenőrizni, hogy a gyerekek közül ezt ki, mennyire becsületesen hajtja végre. Valamennyi játékos tisztában van vele, mit kell elvégezni, de sokat jelent az egyéni hozzáállás és a motiváció. Aki lelkes, az megcsinálja normálisan.

Pálosi Balázsék távol kerültek az asztaltól Fotó: Berán Dániel

A klub negyven tagot számlál, ám jócskán vannak amatőrök, akik nem igazolt játékosokként rendszeresen pingpongoznak. De mikor tehetik ezt újra?

– A többség várhatóan vissza fog jönni, azonban kérdés, lesz-e hová, mert hogy anyagilag bedőlünk, az borítékolható – folytatta Pálosi. – Az önkormányzatnál a sporttámogatásokkal jelen helyzetben nem tudnak foglalkozni. Közgyűlési döntés még nem született. Tagdíjunk nincs, a szövetségi programok leálltak, edzőtábort nem tudunk szervezni. Gyakorlatilag 95 százalékban kihúzta alólunk a lábakat a járványhelyzet. Egyelőre nem látom, hogy ebből miként leszünk képesek felállni. Arra van ötlet, mivel tudunk majd esetleg nyitni és bevételhez jutni, ha egyáltalán képesek leszünk majd egyszer kinyitni.

Jelen pillanatban az a legvalószínűbb, hogy az NB I.-et nem igen vállaljuk, mert arra biztosan nem lesz pénz. Részben azért, mert az erre vonatkozó költségeket névadó támogatónk, a HRT Spedition állta. A cég vezetőivel még nem ültünk le egyeztetni a lehetséges megoldásokról, vagyis pillanatnyilag csak reménykedhetünk benne, hogy a segítségükre lesznek. Arról nincs információm, a többi egyesület miként éli túl ezt az időszakot, arról viszont van tudomásom, hogy az asztaliteniszklubok zöme hasonló cipőben jár. A csőd szélén állunk, így muszáj lesz majd visszaléptetni csapatokat, míg az edzőinket csökkentett bérrel nehéz lesz benntartani a sportágban – mondta Pálosi Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!