AUTÓSPORT

2020.06.16. 19:46

A drift ob nyitányán a zord idő volt az úr

A kvalifikáció során elért helyezést tekintették hivatalos végeredménynek a drift ob tököli nyitányán.

S. K.

Vigh Csaba jobban szerette volna, ha a versenypályán dőlnek el a helyezések Fotó: csabeszdrift

Rendhagyó módon ért véget az idén három fordulósra tervezett drift országos bajnokság első állomása. A Tökölön rendezett Sebesség Fesztiválon a zord időjárási viszonyok miatt elmaradtak a döntő csatározások.

Vigh Csaba jobban szerette volna, ha a versenypályán dőlnek el a helyezések Fotó: csabeszdrift

– Akár örülhetnék is, hogy az ölembe hullott a harmadik helyezés, de sokkal jobb szájízzel tértem volna haza, ha az utolsó csatákat is megvívjuk – fogalmazott a Nissan S14 volánja mögött versenyző Vigh Csaba. – A kvalifikációt még napos, száraz időben teljesítettük, a verseny megkezdése előtt azonban nemes egyszerűséggel leszakadt az ég. A szervezők ezek után úgy látták helyesnek, hogy a pilóták biztonsága érdekében véget vetnek a küzdelemnek és a kvalifikáció során elért helyezést tekintik a hivatalos végeredménynek. A rajthoz felsorakozva már az autómban ültem, amikor értesültem a szervezők kétségkívül rendhagyó döntéséről.

Vigh Csaba így az elit mezőnynek számító Pro kategória harmadik helyezettjeként zárta a szezonnyitót. Az országos bajnokság augusztus 15-én a Lóerők Éjszakája nevet viselő viadallal folytatódik.

Az egri pilóta versenyzését az AETR561, a Agria Szerszám Kft., Láng autóalkatrész, az Energia Plusz Kft., az Agria Emelő és a Sport Kamera támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában