ÍJÁSZAT

2019.08.07. 15:53

A felsőtárkányi 3D ob-n minden pontért meg kellett küzdeni

Az idei év legnépesebb mezőnye látogatott el a Magyar Íjász Szövetség 3D országos bajnokságára. A házigazda „Unicornis” Íjász SE mindent megtett, hogy a versenyzőknek „muszáj” legyen a legjobbat kihozni magukból a Felsőtárkányban lebonyolított viadalon, és valóban büszkék lehessenek bajnoki címeikre.

Bódi Csaba

A kétnapos versenyen nem lehetett egyszerűen teljesíteni a minősítési szinteket Fotó: Lénárt Márton

Fotó: Lenart Marton

A szombati versenynapon a mezőny számára – ahogy azt a szervezők előzetesen tervezték – akadt néhány meglepetés a pályán. Sok célnál álltak tanácstalanul az íjászok, hogy a feladatot vajon miként tudják megoldani. A nap végére a résztvevők java része elégedetten adta le a beírólapját a versenyirodának, noha szinte senki nem lőtte meg a magától elvárt eredményt. Másnap az íjászok már tapasztaltabban kezdték a megméretést annak tudatában, hogy az előző napról már ismerik a pályát. Nos, sokaknak csalódniuk kellett, mert volt még az UniSE tarsolyában némi váratlan, ami ezúttal került bele a történetbe.

A kétnapos versenyen nem lehetett egyszerűen teljesíteni a minősítési szinteket Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– A lőtt pontszámok alapján kevesek tudtak jobban teljesíteni, mint egy nappal korábban – magyarázta a főszervező, Román Péter. – A verseny végi finálé még tovább szórta az eredményeket. Évek óta nem látott minőségű döntőpályán kellett sok esetben az egy-egy pont különbségért megküzdeni. Az eredményhirdetésnél fáradtan ugyan, de elégedetten vette át minden érintett a neki járó trófeát. Mintegy pluszelismerésként az Egri Vitézlő Oskola két „harcosa” hangos „Vivát!” kiáltással üdvözölt minden újsütetű országos bajnokot.

A vértelen vadászat egyik „áldozata” Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

 

Barátias díjátadó

Az első versenynapot követően évadzáró bankettvacsora helyszínéül szolgált az egri Hotel Unicornis. Az idei 3D GP-sorozat dobogósai vehették át a MÍSZ alelnökétől és a 3D szakmai bizottság képviselőjétől az elismeréseket. A díjátadót követően jó volt látni a jelen lévő sportolókat, akik ezúttal nem ellenfélként álltak (ültek) egymás mellett, hanem barátként vitatták meg késő estébe nyúlóan a világ nagy történéseit.

Az idei évben szolgálatot teljesítő versenybírók ajándékot vehettek át Fotó: Lénárt Márton

 

Ők mondták

KISS LÁSZLÓ (Mesteríjász Kft., férfi, BB): – Tele vagyok előítélettel, ugyanis nekem a felsőtárkányi versenyek mindig is kedvenceim voltak. Most sem csalódtam. Gyönyörű környezetben, olyan versenyen vehettünk részt,

amelyen ha nem is egyszerűen, de lehetett minősítési szinteket lőni. Jó felkészülést jelentett a szlovákiai 3D Ebre, tudtam gyakorolni a felés lelövéseket.

BERTALAN ZOLTÁN (Eleven Team, férfi, CU): – A verseny a szervezés, a vonalvezetés és a pályaépítés tekintetében is méltó volt az országos bajnoksághoz. Előfordultak érdekes helyzetek, amikor úgy éreztem, hogy tudom, miképp fogom az adott célt meglőni, de aztán jobban megnéztem, és vakartam a fejem, hogy ezt mégsem tudom, miként lövöm meg. Szeptemberben a magyar válogatottal utazok Kanadába a World Archery 3D Világbajnokságra, így ez a hegyvidéki verseny tökéletes felkészülési lehetőséget jelentett.

BORSODI ORSOLYA (Hollóvölgyi Íjász Egyesület, női, PBHB): – Nagyon éveztem a versenyt, nagyon tetszett a versenypálya annak ellenére, hogy magamhoz képest nem a legjobbat teljesítettem. Ebben a pályában minden volt: fel- és lelövés, árkon át lövés, sík lövés. Viszont kiindulva a tavalyi moosburgi vb pályájából, a két hét múlva esedékes 3D Európa-bajnoksághoz ez a pálya nem biztos, hogy terepviszonyok tekintetében a legjobb felkészülést adta. Sokkal keményebbre számítok, mint amit itt kaptam.

https://www.heol.hu/galeria/magyar-ijasz-szovetseg-3d-szakaganak-orszagos-bajnoksaga/?fbclid=IwAR2ykseEcPsCL2TBcGbyfi8uvx3a9Xvw6-5qbozfwnWvdx9Jj4kaTphtRDE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában