KÉZILABDA

2019.04.10. 16:41

A Ligakupa extra motivációt jelent a gyöngyösieknek

Egy hónapos bajnoki szünet kellős közepén a HE-DO B. Braun Gyöngyös férficsapata.

Sike Károly

Konkoly Csaba optimistán tekint a jövőbe

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

– A válogatottszünet ideje alatt szusszanásnyi pihenőhöz jut a csapat. Várták már ezt az időszakot?

– A végső helyezés szempontjából nagy ­jelentőségű mérkőzéseket játszottunk márciusban – válaszolt az NB I.-ben hatodik helyen álló HE-DO B. Braun Gyöngyös vezetőedzője, Konkoly Csaba, aki a napokban újabb egy évvel hosszabbította meg szerződését a klubnál. – A fizikálisan és mentálisan is megterhelő időszakot követően kétségtelen, hogy jókor jött a bajnoki szünet. A Ferencváros elleni mérkőzés után egyhetes kimenőt kapott a csapat, ezekre a napokra aktív pihenőt írtunk elő a játékosoknak. Kimozdulhattak a kézilabdás hétköznapokból, meglátogathatták a családot. Ez a fajta feltöltődés a test és a lélek számára is jó hatással lehet.

Konkoly Csaba optimistán tekint a jövőbe Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

– Az elmúlt szezonokat felelevenítve, az év hasonló időszakában rég állt ilyen kedvező pozícióban a gárda. Mennyire lehet fenntartani a sikeréhséget?

– Mindenki tisztában van vele, hogy közösen elért eredményekkel jutottunk el erre a szintre, amit illik tartani. Ahogy azt az eddigi időszak is bizonyította, ezt csak áldozatos munkával tarthatjuk fent. Emellett versenyben vagyunk a Ligakupában, ami élesen kell hogy tartsa a csapatot. Április 16-án már kezdődik a Vecsés elleni elődöntős párharc. Évek óta nem álltunk ilyen fényes pozícióban. Amellett, hogy a helyén kell kezelni a sorozatot, meg kell élni ennek az örömeit, s az elődöntőben olyan teljesítménnyel előrukkolni, hogy a végső csatározásoknak is a részesei lehessünk.

– Milyen edzői praktikákat vet be, hogy fenntartható legyen az említett szint?

– Jobbára saját példákkal hozakodom elő, de ami még ettől is fontosabb, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, hogy a folytatásban is mindenért meg kell dolgozni. A sikerekhez vezető úton megkerülhetetlen a munka. Könnyebbség, hogy vannak olyan játékosaink, akik már tettek le az asztalra egy s mást a sportágban, az ő mentalitásuk, példájuk a többiekre is jó hatást gyakorol.

– S már nem remegnek meg a kezek az igazán nagy feladatoktól sem. Egyetért?

– Így igaz. Nyomás alatt, a nagy téttel bíró mérkőzéseken az idei évben kifejezetten jól szerepelünk. Ennek csíráit már az elmúlt szezon végén is megmutattuk, amikor a kiesés elkerüléséért folytatott küzdelemben sikerült eredményesen kézilabdázni. Kiválóan kezeltük a legutóbbi FTC elleni mérkőzést is, amely a hatodik hely megszerzése szempontjából volt kiemelten fontos. Nem a tét súlyán morfondíroztunk, hanem végeztük a feladatunkat. Tizenegy gólos őszi vereségért sikerült visszavágni. Büszkeség, hogy hazai pályán minden ellenféllel szemben domináltunk. Az egyik célkitűzésünk ez volt a szezon előtt, s hogy megvalósítottuk óriási fegyvertény.

Hegedüs visszatér Gyöngyösre

A szezon végén távozik a szintén élvonalbeli DVTK-Eger együttesétől Hegedüs Márk, aki a megyei rivális HE-DO B. Braun Gyöngyös együtteséhez igazol. A 26 éves beálló maga kérte szerződése felbontását a megyeszékhelyen.

– Rendkívül kedvező ajánlattal kerestek meg a gyöngyösiek, amire nem mondhattam nemet – fogalmazott Hegedüs Márk. – Nem így terveztem az egri időszakot, de az élet mást hozott. Szeretnék úgy távozni a csapattól, hogy megőriztük NB I-es tagságunkat.

Gyöngyösön Uros Vilovszkival szerepelhet azonos poszton Hegedüs, a szintén beálló István Péterrel nem hosszabbítanak szerződést a Mátraalján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában