TEREPSPORT

2018.08.08. 11:10

Közelebb hoznák a természetet

Minden korosztály számára lehetőséget biztosítanak a terepfutás megismerésére.

Heol Sport

A felsőtárkányi tó és környéke optimális helyszín Fotó: Lénárt Márton

A Flavin7 Bükk Kapu Trail keretein belül a tereptriatlont idén felváltja terepfutás. Augusztus 11-én négy táv közül választhatnak a felsőtárkányi tóhoz érkező versenyzők.

– Minden korosztály számára lehetőséget biztosítunk a terepfutás megismerésére, kipróbálására és az országos hegyifutó kupasorozatban való részvételre – tájékoztatott Pelbárt Zoltán, a rendező Egri Triatlon Klub elnöke. – Egertől 7 kilométerre lévő, optimális helyszínen nyílik lehetőség négy távból választva versenyezni.

Aki ismerkedik a terepfutással, és még elég neki egy 30–40 perces kihívás, akkor a 6 kilométeres Prana „Kilátó” futást javasoljuk nem mindennapi panorámával. Akit érdekel mi van a Török-úton és jöhet egy kicsit hosszabb táv is, nos az a 10 kilométeres Heol-futáson mindezt megtapasztalhatja. A keményebb kihívásra vágyó amatőr vagy profi futóknak, továbbá az év eleje óta a multiNavigátor országos hegyifutó versenysorozatban szereplőknek a 24 kilométeres pályát ajánljuk.

Mindhárom távon négy-négy korcsoportban díjazzák a futókat. Verseny a versenyben néven a 24 kilométeres távon külön egy hegyisprintet is kínálnak. Erre nevezni dugóka használattal futás közben nyílik lehetőség. A 10 órakor rajtoló távok eredményhirdetése előtt a legfiatalabbakat szólítják meg. Az óvodáskorú gyerekek számára Vitapartner Manófutást szerveznek, ami egy tókörüli futás jelent mintegy 400 méteres távon.

A felsőtárkányi tó és környéke optimális helyszín Fotó: Lénárt Márton

 

Címkék#terepsport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában