Választás 2010

2010.04.14. 14:59

Győzni szeretne Heves körzetében a Jobbik

Sehol nem lépnek vissza a Jobbik jelöltjei, sőt az 5. sz. választókerületben, Hevesen, a győzelmet tűzték ki célul - hangzott el a párt szerdai sajtótájékoztatóján.

R. M.

Ha az első fordulóban kiesett jelöltek szavazatait is figyelembe vesszük, a második fordulóra még komoly tartalékaink lehetnek az 5-ös számú, hevesi egyéni választókerületben, rá fogunk hajtani, szeretnénk győzni – mondta szerdai, egri sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám, a Jobbik Heves megyei elnöke. Mint ismeretes, a nevezett körzetben dr. Tóth József (Fidesz-KDNP) végzett az élen (41,72%), a 2. dr. Árvai György (Jobbik, 29,48%), a 3. Godó Lajos (MSZP, 18,86%) lett, ők indulnak a második fordulóban, ahol már nem lesz ott Gönczi Mihály Miklós (független, 8,64%) és Karsai Miklós (MDF, 1,30%).

Mirkóczki hangsúlyozta: visszalépésről szó sem lehet a Jobbik jelöltjei esetében, sem megyei, sem országos szinten. Hozzátette azt is, Heves megyében több, mint negyvenezer embernek mondhatnak köszönetet a támogatásért, Borsod-Abaúj-Zemplén után szűkebb hazánk a Jobbik második legerősebb megyéje a párt közel 25 százalékos itteni eredményével. Ez jó előjel az őszi önkormányzati választásokra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!