Közélet

2008.12.22. 16:56

ÁNTSZ-vizsgálat az egri kórházban: Habis nem örül együtt Sóssal

Sós Tamás, a Heves megyei közgyűlés elnöke - a közgyűlés Polgári Frakciójának fővárosi sajtótájékoztatója kapcsán - egy közleményt adott ki a kórházi ÁNTSZ-vizsgálatokról. Erre reagált Habis László, a megyeszékhely polgármestere.

HEOL

– Eger polgármestereként nem tudok együtt örülni a megyei közgyűlés elnökével. Az emberi életet közvetlenül érintő kardiológia esetén sokkal inkább aggódásra lehet okunk. Emlékezetem szerint még nem volt példa arra, hogy a városban kórházi osztályt záratott volna be a hatóság. Az ÁNTSZ azonnali intézkedésként a Borsod Megyei Kórházat jelölte ki a Markhot Ferenc Kórház betegeinek ellátására. Elnök úr az orvosokra és az ellenzékre hárítja a felelősséget. Annak ellenére, hogy az átadás idején a munkát nem vállalók száma, szakmai összetétele ismert volt mindenki előtt. Nem tisztem megítélni a jelenlegi orvosgárda felkészültségét. Az azonban biztos, hogy a működtető nem teljesítette a vállalását, nincs megfelelő számú és szakmai összetételű személyzet a kórházban – írja közleményében Habis László.

A polgármester szerint magukért beszélnek a működési engedélyt kiadó és most az ellenőrzést végző tisztifőorvos által leírtak. Habis úgy véli, a határozat és a vizsgálatokat elrendelő értesítések szövegét a megye polgárainak joguk van megismerni, ezért több idézetet is citál.

„…kardiológiai fekvőbeteg ellátás … nyújtását – a hiányzó személyi minimumfeltételek maradéktalan pótlásáig felfüggesztem. … az egészségügyi szolgáltatás azonnali hatályú felfüggesztése életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet megelőzése miatt szükséges.”

„… ortopédia fekvő- és járó beteg ellátási szakma vonatkozásában ... az ortopédiai ellátáshoz szükséges a szakmai minimum feltételekről szóló rendeletben előírt személyi feltételek nem álltak rendelkezésre. … - az ortopédia fekvőbeteg ellátási szakma vonatkozásában az ellátás felfüggesztése … ügyében hivatalból eljárás indult.”

„… bőrgyógyászat, bőr- nemi beteg ellátás, és bőr- nemi beteg gondozás fekvő- és járó beteg … ellátásokhoz a szakmai minimum feltételekről szóló rendeletben előírt személyi feltételek nem álltak maradéktalanul rendelkezésre.”

„… traumatológia és kézsebészet fekvő-, és traumatológia járó beteg … ellátáshoz szükséges, a szakmai minimum feltételekről szóló rendeletben előírt személyi és tárgyi feltételek a fekvőbeteg ellátás vonatkozásában nem álltak maradéktalanul rendelkezésre. A traumatológia fekvő beteg ellátási szakma vonatkozásában a progresszivitás szint visszaminősítése … ügyében hivatalból eljárás indult.”

„…mozgásszervi rehabilitáció, belgyógyászati rehabilitáció, neurológiai rehabilitáció, kardiológiai rehabilitáció fekvő- és mozgásszervi rehabilitáció járó beteg … ellátásokhoz szükséges, a szakmai minimum feltételekről szóló rendeletben előírt személyi, tárgyi- és szakma környezeti feltételek nem álltak maradéktalanul rendelkezésre.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!