Beavatkozások

2024.04.15. 15:13

Halálos motoros balesetnél és tüzeknél vetették be a tűzoltókat

13 tűzesetet és 2 műszaki mentést is kezeltek a szakemberek.

Molnár Helga

Nem élte túl a balesetet a motoros az M3-ason.

Forrás: Agratv/Ládi László

A hétvégén 15 alkalommal avatkoztak be vármegyénk tűzoltói. A 13 tűzesetet és 2 műszaki mentést 16 hivatásos, 1 önkormányzati, illetve 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte – írja a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Melléképületben tárolt elektromos betegszállító jármű gyulladt ki szombat reggel Füzesabonyban az Ifjúsági úton. A tűz a jármű környezetében lévő berendezési tárgyakra is átterjedt, csaknem öt négyzetmétert érintettek a lángok. A helyi hivatásos és önkéntes tűzoltók oltották el a tüzet, majd átszellőztették az épületet. Az eset során senki nem sérült meg. Tűzhelyen felejtett étel kapott lángra szombat délután Egerben a Dr. Nagy János úton, egy társasházi lakásban. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt a lakók a tüzet eloltották, az egység átvizsgálta, illetve átszellőztette a konyhát, személyi sérülés nem történt.

Balesetet szenvedett egy motorkerékpáros kora este az M3-as autópálya 113-as kilométerszelvényében, a füzesabonyi lehajtónál. A füzesabonyi hivatásos és önkéntes tűzoltók a mentőkkel közösen a motorkerékpár vezetőjét biztonságos helyre vitték, aki olyan súlyosan megsérült, hogy az életét már nem lehetett megmenteni. Szombaton a hatvani és hevesi hivatásos, illetve a tiszanánai önkormányzati tűzoltók avatkoztak be szabadtéri tüzeknél, a legnagyobb leégett terület nagysága négyszáz négyzetméter volt.

Vasárnap hajnalban tűz keletkezett egy ház szobájában, Tarnazsadány Kossuth Lajos útján. A hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói egy vízsugárral fékezték meg a tüzet, az eset során senki nem sérült meg.

Személyautó és motorkerékpár ütközött délelőtt Egerben az Egri úton. A város hivatásos tűzoltói biztosították a helyszínt, a motorost a mentők könnyű sérülésekkel szállították kórházba. Kigyulladt egy autóbusz Bekölcén a Béke úton, délután. A vezetője porral oltóval eloltottal a tüzet, a bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet. Az utasokat mentesítő járat szállította tovább, a tűzben senki nem sérült meg.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy ötven négyzetméter alapterületű hétvégi ház este Gyöngyössolymos határában. A gyöngyösi és hatvani hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. Az egységek kiérkezése előtt az ingatlan tulajdonosa az épületből egy gázpalackot kivitt, amelyet nem ért hőhatás. A tűzben senki nem sérült meg.

Vasárnap öt helyszínen avatkoztak be a tűzoltók vegetációs tüzeknél. A hevesi, egri, gyöngyösi, hatvani hivatásos, illetve a verpeléti önkéntes tűzoltók vízzel és kéziszerszámokkal oltottak el kis területen égő elszáradt, égő növényzetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában