Zöld hét

2024.04.22. 11:28

Reggelivel várták a bringásokat Egerben – Fotók

Érdemes volt biciklire pattanni hétfő reggel, a Föld Napja alkalmából ugyanis reggeli finomságokkal kedveskedtek az érdeklődőknek. A rendőrség pedig ellenőrizte a kétkerekű járművek állapotát és rögzítették őket a rendőrségi adatbázisába.

Mellik Alexandra

Reggelivel várták a kerékpárosokat

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gál Gábor

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) kulcspartnere annak a 9 éves futamidejű LIFE integrált projektnek, melynek célja a Nemzeti Energia és Klímaterv megvalósításának támogatása. Mint megtudtuk: a 22 tagú, Energiaügyi Minisztérium által koordinált projektben az EKKE egyedüli felsőoktatási intézményként vesz részt. Mint arról korábban portálunk is beszámolt, itt került egyébként megalapításra a Szénrégió Bizottság Titkársága, mely hazánk első szénátmenettel foglalkozó egyeztető platformjának, a Szénrégió Bizottságnak az operatív szerve.

Az egyetem kiemelte, e projektben az egyik feladat a szemléletformálási tevékenységek ellátása. Hozzátették továbbá: ezt a szemléletformálást, a klímatudatosság növelését a legkisebbek körében érdemes elkezdeni, így a programsorozat elsődleges célcsoportját a kisiskolások képezik, de életkortól függetlenül, minden érdeklődő számára érdekes és színes programokkal készülnek a Zöld héten.

A HungAIRy projekten belül Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata is csatlakozott az egyetem Zöld Hét programjaihoz. Ennek apropóján április 22-én reggel 7 és 10 óra között az Eszterházy téren bringás reggelire várták a kerékpárral közlekedőket.

 – A rendezvény célja, hogy felhívjuk a figyelmet a kerékpáros közlekedés zöld hátterére, valamint arra, milyen fontos szerepe van ennek a mindennapokban – nyilatkozta a Heolnak Komóczi Máté ökomenedzser, akitől megtudtuk, a bringás reggelin kávéval, teával, friss gyümölcsökkel, valamint aprósüteményekkel várták az érdeklődőket. 

A helyszínen a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság is jelen volt, így a BikeSafe programban lehetőség nyílt a kétkerekűek rendőrségi adatbázisba való regisztrálására is.

– A Házhoz megyünk programon belül történik a kerékpárok regisztrálása, ezt nevezzük BikeSafe-nek, mely lényege, hogy a kerékpárokat egy zárt rendszerben regisztráljuk – fogalmazott érdeklődésünkre dr Berndt-Iványi Judit rendőr hadnagy, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának alosztályvezetője. – Ehhez a rendőrség, illetve az adott kerékpár tulajdonosa fér hozzá. Rögzítjük a vázszámot, a kerékpár egyedi azonosítóit, készítünk róla fényképet és kerül rá egy regisztrációs címke. Tulajdonképpen így kerülnek be a kerékpárok a rendszerbe. Ennek köszönhetően nagyon könnyű azonosítani és megtalálni például abban az esetben, ha ellopják őket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában