Gyorsabb

2019.10.16. 19:45

Előnyt jelenthet a játékosoknak a Razer legújabb billentyűzete

Potom 800 ezer forintot kérnek az ezzel felszerelt laptopért.

Fotós: dpa Picture-Alliance/AFP

A játékosoknak szánt számítógépek és kiegészítők tervezésére szakosodott Razer bemutatta az eddigi legfejlettebb laptopját. A Blade 15 Advanced legfontosabb érdekességét a rendhagyó billentyűzete jelenti, hiszen membrános vagy mechanikus kapcsolós megoldások helyett optikai érzékelőket használ – írja az Origo.

A billentyűzet első pillantásra ugyanúgy működik, mint a hagyományos megoldások, azonban a lenyomás tényét egy infravörös érzékelő detektálja. A Razer szerint

ez előnyt jelenthet a játékosoknak: a kisebb fizikai ellenállás miatt gyorsabban lenyomhatók a gombok, ráadásul magáról a lenyomásról is előbb vesz tudomást a számítógép.

Mint az alábbi képről is sejthető, a különleges gombok 16,7 millió színárnyalatban képesek világítani, bár ennek a díszkivilágításnak nincs köze az új típusú kapcsolóhoz.

A Razer Blade 15 Advanced laptop
Fotó: Razer

A Blade 15 Advanced első körben egyetlen konfigurációban lesz kapható, amelyért 2650 dollárt, azaz nettó 801 ezer forintot kér majd a Razer.

Ezért cserébe az optikai és világítós gombokon túl 15,6 hüvelykes és 1920×1080 pixeles, 240 Hz-es frissítési sebességű kijelzőt, Intel Core i7-9750H processzort, NVIDIA GeForce RTX 2070 videovezérlőt, 16 GB DDR4 memóriát, továbbá 512 GB-os SSD-t kapnak a vásárlók.

Borítókép: Billentyűzetek a Razer standján egy berlini kiállításon

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!