Digitália

2023.12.24. 06:00

Az OpenAI fizet a hírportáloknak, hogy felhasználhassa az anyagaikat a modell betanításához

A ChatGPT megalkotója, az OpenAI három éves szerződést köt különböző hírportálokkal, hogy a cikkeik felhasználásával „csiszolni” tudják a rendszert.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: MMD Creative

Az adatok azonban nem állnak korlátlanul rendelkezésre és a ChatGPT-t megalkotó vállalatnak már volt problémája azok felhasználásával, hiszen némelyik jogi védelem alatt áll, ezért azok nemszabadon felhasználhatók. A probléma kiküszöbölésére és a ChatGPT-fejlesztés folytatásának a biztosítására az OpenAI hamarosan szerződést köt az Axel Springer médiamultival.Így a vállalat felhasználhatja a cikkeiket az MI képzéséhez, ezáltal a ChatGPT mindig friss hírekkel fog tudni szolgálni a felhasználóknak – írja a Mandiner.

Az OpenAI a hároméves megállapodás keretében több tíz millió eurót fizet majd a médiavállalatnak.

A szerződés több európai hírportált, többek között a Politicót és a Business Insidert is érinti. Ez a második alkalom, hogy a cég megállapodást kötött egy hírügynökséggel. Júliusban a startup bejelentette, hogy a The Associated Press hírügynökség archívumának egy részét licencelni fogja a modelljei betanításához.
A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!