Tetőtől talpig

2021.07.23. 18:00

Új egyenruhát és új hajót kapott a dunai vízirendészet

Új egyenruhát és új hajót kapott a dunai vízirendészet – jelentette be a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője pénteken Budapesten.

A dunai vízirendészet új egyenruhája a bemutató sajtótájékoztatón a Kopaszi-gáton, a Dunai Vízirendészeti Rendõrõrsön 2021. július 23-án. Az új öltözék a kor követelményeinek megfelelõ, külön elõnye, hogy gyorsan száradó anyagból készült, jó hõelvezetõ, ami kifejezetten ideális a vízirendészeti feladatokhoz. Az eseményen bemutatták a dunai vízirendészet új, 8,5 méter hosszú hajóját.

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Prohászka Richárd a sajtótájékoztatón azt mondta:

az új öltözék a kor követelményeinek megfelelő, külön előnye, hogy gyorsan száradó anyagból készült, jó hőelvezető, ami kifejezetten ideális a vízirendészeti feladatokhoz.

Az alapvetően sötétkék-fehér öltözet a nyári időszakban rövidnadrágból és rövidujjú pólóból áll, a hűvösebb évszakokra hosszú nadrágot és hosszúujjú pólót, viharnadrágot és polárfelsőt is kapnak a vízirendőrök. A ruházat része egy olyan mentőmellény is, amely vízbe eséskor automatikusan felfújódik.

A dunai vízirendészet új hajója a bemutató sajtótájékoztatón a Kopaszi-gátnál, a Dunai Vízirendészeti Rendőrőrs közelében 2021. július 23-án.
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Az alezredes az új hajóról közölte:

8,5 méter hosszú, gumitestű, 400 literes az üzemanyagtartálya, 250 lőerős motorral van felszerelve és 70-80 kilométeres óránkénti sebességre képes.

A hajó 12 személyre van levizsgáztatva, de szükség esetén 25 ember szállítására is alkalmas. Ezt a típust kifejezetten rendészeti és katonai feladatokra használják, alacsony oldalmagassága és a kapaszkodók segítik a vízből mentést.

Borítókép: a dunai vízirendészet új egyenruhája a bemutató sajtótájékoztatón a Kopaszi-gáton, a Dunai Vízirendészeti Rendőrőrsön 2021. július 23-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!