Kiszakadt a talajból

2022.09.03. 16:00

Kétszáz éves óriáskaktusz végzetét okozta az esőzés (fotó)

Két évszázada állhatott a helyén egy hatalmas kaktusz Arizóna amerikai állam területén, egy nemzeti parkban, de a mostani erőteljes esőzések kiszakították a talajból.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A nemzeti park Facebook-oldalán közzétett bejegyzés szerint a mintegy kétszáz esztendős saguaro kaktusz (más néven kandeláberkaktusz) a legismertebb oszlopkaktusz, a westernfilmek szinte elmaradhatatlan kelléke) elvesztése óriási csapás a Tucson közelében fekvő, állami fenntartású Catalina park számára. A park látogatói ugyanis soha nem mulasztották el megtekintését.

A bejegyzésben a kidőlt, felhasított törzsével a földön heverő, több oldalággal is rendelkező saguaro kaktusz látható. Ez a kaktuszfaj több mint tízméteresre is képes megnőni; vízzel telt állapotban a súlya több mint két tonna.

Az Egyesült Államok és Mexikó határvidékén élő növény az amerikai Nyugat és különösen az arizonai táj mitikus szimbóluma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!