big jump!

2018.06.02. 09:55

Idén is megrendezi a Nagy Ugrás nevű természetvédelmi akciót a WWF

Az első hivatalosan meghirdetett Nagy Ugráson 2005-ben több mint 250 000 embert sikerült mozgósítani, akik 22 ország 31 folyójába ugrottak egyazon időpontban.

Forrás: afp

Idén is megrendezi Nagy Ugrás elnevezésű akcióját a Természetvédelmi Világalap (WWF), amely a kezdeményezéssel az ember és a természet közötti harmónia fontosságára kíván figyelmeztetni.

A WWF Magyarország idén is felhívja a településeket és közösségeket, hogy rendezzék meg a saját „nagy ugrásukat” és csobbanjanak együtt július 8-án délután, hiszen július második vasárnapján Európa-szerte több mint 500 helyszínen százezrek ugranak egyszerre a folyókba és más természetes vizekbe – áll a szervezet közleményében.

A Nagy Ugrást kezdeményező Európai Folyókért Hálózat (ERN) eredeti célkitűzése az volt, hogy társadalmi támogatói bázist építsen ki az Európai Unió vízvédelmi szabályozási rendszerének és Víz Keretirányelvének népszerűsítéséhez. A kezdeményezésről mostanra elmondható, nagy tömegeket megmozgató esemény lett, ami Európa-szerte hitelesen képviseli az élővizek védelmének fontosságát – vélik az aktivisták.

A WWF Magyarország a Nagy Ugrást megszervező települések, közösségek között rendhagyó versenyt hirdet: ahol a legegyedibb, legizgalmasabb és a természetes vizek védelmét leginkább kihangsúlyozó programtervvel készül, oda a WWF Magyarország csapata is ellátogat, és együtt ugrik a település vagy közösség tagjaival.

Itt pedig a WWF Magyarország kisfilmje a 2015-ös dunabogdányi Nagy Ugrásról:

Borítókép: A Nagy ugrás 2015 – Ugorjunk együtt az élő folyókért! – címmel meghirdetett közös „csobbanás” résztvevői futnak – mintegy százötvenen – a Dunába a Pest megyei Dunabogdány szabadstrandján 2015. július 12-én. A rendezvényt 10 megye 15 településén a WWF Magyarország (World Wide Fund for Nature), a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezetének hazai tagozata szervezte. Európa szerte 500 helyszínen volt hasonló rendezvény

MTI Fotó: Kovács Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!