ElpáH(E)OLó

2015.08.24. 16:02

Önvédelem

Nagyon úgy tűnik, hogy a politikusok által leginkább voksgyűjtési szempontok miatt folyamatosan elénk tárt ellenségkép mindinkább megteszi a hatását.

Szalay Zoltán

Veszik tömegével a gáz-riasztó marokfegyvereket hazánkban újfent, főleg az ország déli részén. De az elmúlt két évben megyénkben is sokkal több ilyen lőeszközt adtak el a kereskedők, mint korábban.

Két évtizede számosan még nyugati bevásárló útjukról hoztak be pisztolyokat, sőt, itthon a feketepiacon bármikor megvehetett lőeszközt az ember. Amikor megszigorították az éles lövedékek kilövésére is alkalmas marokfegyverek engedélyezését, a legtöbben átváltottak a riasztó típusúakra. Most meg az országon áthaladó menekültek központilag gerjesztett veszélyhíre az újabb ok, hogy honfitársaink ily módon is igyekeznek megóvni magukat.

Nagyon úgy tűnik, hogy a politikusok által leginkább voksgyűjtési szempontok miatt folyamatosan elénk tárt ellenségkép mindinkább megteszi a hatását. Felfegyverkezünk, akárcsak nagyon régen tették a Vadnyugaton.

Most még szerencsére csupán az esetleges támadókat hatástalanító, de az életüket el nem vevő kézi lőszerszámok jelentik sokak számára az otthoni biztonságot. Ám, ha ez a felfokozott propaganda okán is így folytatódik, eljön az az időszak, amikor a teljes mértékben jogosnak gondolt önvédelem ürügyén egyre többen szereznek be maguknak sok-sok éles lövedéket kibocsátani képes, nagy tűzerejű marokfegyvereket. Csak, hogy nyugodtan alhassanak.

Innen már csak egy lépés, hogy valaki akkor is használja ezeket, amikor csupán véli, hogy valaki fenyegeti. Belegondolni sem mer az ember, mivé válhat egy békés ország, ha nap mint nap arról hall majd, hogy melyik település melyik utcájában folyt tűzharc állampolgárok között...

Ezek is érdekelhetik