Vb 2022

2022.11.20. 07:26

Az angolokat Katarban sem érdeklik a szabályok, máris botrányt okoztak

Az angol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Harry Kane a FIFA tiltása ellenére szivárványos karszalagot akar viselni az Irán elleni csoportmérkőzésen a katari foci-vb-n.

HEOL

Szigorú szabályok lesznek az idei vb-n

Forrás: MTI/AP/Haszan Ammar

 

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség ellenzi, hogy Anglia és más nemzetek politikai állásfoglalást mutassanak a világbajnokság idején.

A játékosok nem viselhetnek olyan felszereléseket és kiegészítőket, amelyeken politikai, vallási, személyes szlogenek, kijelentések vagy képek, illetve a gyártó logójától eltérő reklámok láthatók. Bármilyen szabálysértésért a játékost és/vagy a csapatot a versenyszervező, a nemzeti labdarúgó-szövetség vagy a FIFA szankcionálja" - írta hivatalos közleményében a FIFA.

"Tiszteletben tartjuk a FIFA szabályait, de elkötelezettek vagyunk a One Love feliratú karszalag mellett" - közölte az angol szövetség.

Az Origo.hu beszámolója szerint viszont az angolok és többek között a walesiek is ragaszkodnak a szivárványszimbólum használatához, hogy szolidaritást mutassanak, de ez óriási botrányhoz vezethet, mert Katarban továbbra is törvénytelennek számít a homoszexualitás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!