Vb-2022

2022.12.13. 17:44

Azt gondoltad, már mindent tudsz Maradonáról?

Legutóbb 1986-ban nyertek vb-t az argentinok, és annak a csapatnak az a Diego Maradona volt a hőse, akiről kiderült, hogy horvát felmenőkkel rendelkezett, ugyanis a legendás futballista dédapja a mai Horvátország területén született a 19. században. Kedden az elődöntőben küzdenek a dél-amerikaiak, és pont Horvátországgal.

HEOL

Maradona az 1986-os vb-n

Forrás: bleacherreport.com

Ahogy a Kemma.hu írja, Diego Maradona dédapja horvát származású volt, dalmáciai ősökkel rendelkezett, akik az arisztokráciához tartoztak. 1847-ben született Matej Karolic a mai Horvátország területén, amely akkoriban az Osztrák Császársághoz tartozott. Karolic 25 évesen Argentínába emigrált, nevét az akkori feljegyzések szerint Mateo Cariolich-ra változtatták, majd Corrientes városába került, ahol 1875-ben feleségül vette Trinidad Ferreyrát, akitől nyolc gyermeke született.

A legfiatalabb gyermek, Salvadora Diego Maradona anyai nagymamája volt, írják, hozzátéve, hogy Salvadorának és férjének, Atanasiónak 1929-ben lányuk született: ő volt Dalma Salvadora Franco, az 1960-ban született futballsztár édesanyja - osztotta meg a portál az Origo.hu nyomán. 

Minden, ami világbajnokság: kattints és kövesd a híreket!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!