Vb-2022

2022.12.10. 22:07

Kane az égbe lőtte a büntetőt, Franciaország jutott az elődöntőbe

A címvédő francia válogatott bejutott a négy közé a katari labdarúgó-világbajnokságon, miután a szombati második negyeddöntőben 2-1-re legyőzte az angol csapatot.

Harry Kane egy tizenegyest értékesített, egyet elhibázott

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Nusad Szekkajil

A találkozót a francia gólrekorderré a lengyelek elleni nyolcaddöntőben előlépő Olivier Giroud fejese döntötte el a második félidőben. Az angolok Harry Kane révén percekkel később büntetőt hibáztak.

A franciák a szerdai elődöntőben Marokkó csapatával találkoznak, amely első afrikai válogatottként jutott négy közé a világbajnokságok történetében.

Az angol válogatott a tizedik vb-negyeddöntőjéből a hetediket bukta el, ezzel tovább rontotta a negatív rekordot.

Anglia–Franciaország 1-2 (0-1)
Al-Hor, al-Bajt Stadion, 68 895 néző. V.: Sampaio (brazil)

Anglia: Pickford – K. Walker, J. Stones (Grealish, 98.), Maguire, L. Shaw – J. Henderson (Mount, 79.), Rice, Bellingham – Saka (Sterling, 79.), H. Kane, Foden (Rashford, 85.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

Franciaország: Lloris – Koundé, Varane, Upamecano, Théo Hernandez – Tchouaméni, Rabiot – O. Dembélé (Coman, 79.), Griezmann, Mbappé – Giroud. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

Gólszerző: Kane (11-esből, 54.), ill. Tchouaméni (17.), Giroud (78.)

Minden, ami világbajnokság: kattints és kövesd a híreket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!