Gazdaság

2008.01.23. 12:12

Az MSZP szerint Eger „mutyizik” Debrecennel

Ha Eger átveszi a megyétől a Markhot Ferenc Kórház-Rendelőintézet működtetését, a Debreceni Egyetem mellett a Kenézy Kórház Kft. is tagja lesz az üzemeltetésre létrehozott új társaságnak.

R. M.

Az a Kenézy Kórház Kft., ahol az elmúlt egy évben három lépcsőben összesen hatszáznegyven dolgozótól váltak meg, az a kft., melyet tavaly jogerősen megbüntettek hárommillió forintra, mert nem látott el tizenhat rákos beteget, nem biztosította számukra a kemoterápiás kezelést. Ezek nem jó előjelek, ha hasonló tanácsokat adnak majd Egernek is – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Pál György, az egri közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője és Jánosi Zoltán tanácsnok.

Hozzátették: a társulásban Eger önmagában semmit sem tud elérni, hiszen mindenhez egyhangú döntés kell. A mostani helyzethez képest legfeljebb annyi változik, hogy nem a Heves megyei önkormányzattal, hanem a Kenézy Kórház Kft. tulajdonosával, a Hajdú-Bihar megyei önkormányzattal szorul a város egyeztetésre.

A szindikátusi szerződés a közhiedelemmel ellentétben akkor is életbe lép, ha Eger megállapodással kapja meg az üzemeltetést, de akkor is, ha a Debreceni Egyetem nyeri meg a pályázatot. Ezzel szerintük bebizonyosodott az a szocialista vélemény, hogy Eger önmagában nem tudja jobban üzemeltetni az egészségügyi intézményt, mint ahogyan az eddig is üzemelt. S ugyanúgy egy gazdasági társaságot vonnak be a működtetésbe, mint ha valamelyik befektető nyerne a megye pályázatán. Csak ebben az esetben nincs pályázat, hanem „mutyi” van, bújtatott privatizáció – mondták a szocialista képviselők.

A Kenézy Kórház Kft. cáfolata itt olvasható: http://www.heol.hu/index.php?apps=cikk&cikk=116728

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!