Gazdaság

2009.02.06. 17:25

Kis megye: kétmilliárdot költöttek üdülési csekkben

A Nemzeti Üdülési Alapítvány kimutatása szerint Heves megyében tavaly több, mint kétmilliárd forint értékben fizettek szolgáltatásokért üdülési csekkel.

HEOL

A Heves megyei üdülési csekk-forgalom legnagyobb részét, 1,2 milliárd forintot szállodákban könyvelhették el, az ezt követő legnagyobb üdülésicsekk-forgalmat a panziók, a falusi turizmus és a fürdők illetve gyógyfürdők regisztrálták.

A legkevesebbet a közösségi közlekedésért fizettek Heves megyében üdülési csekkel, csupán 270 ezer forint értékben.

A legtöbb üdülési csekket a megyében Kft-k vásárolták, 217 millió forint értékben, a részvénytársaságok csaknem 170 millióért, költségvetési intézmények 137 millióért vettek dolgozóiknak üdülési csekket. A legkevesebbet - ötvenezer híján ötmilliót - egyéni vállalkozók költöttek erre.

A gazdálkodó szervezetek a megyében összesen hatszázmillióért vettek üdülési csekket, az üdülési alapítvány szociális pályázatán pedig 72 millió forintnyi üdülési csekk talált gazdára. Az előbbi 15 ezer embert, utóbbi kétezret érintett.

A legnagyobb üdülési csekk-vásárló Heves megyében a Mátrai Erőmű Zrt.-volt, őt követte a ZF Hungária Kft, a Gyöngyösi Kórház Kft., a Bosch Rexroth Pneumatika és az Axel Springer Magyarország Kft.

A legnagyobb elfogadóhelyek listáját az egri Hunguest Hotels Zrt. Hotel Flóra vezeti, a második a szintén a cégcsoporthoz tartozó Grandhotel Galya, a felsorolásban a Hotel Eger Park, az Erzsébet Park Hotel és az egerszalóki Gyógy- és Wellnesfürdő Rogner Thermal következik.

Heves megyében egyébként az idén január elsejei statisztika szerint 791 elfogadóhelyen csaknem ezerháromszáz szolgáltatásért lehet üdülési csekkel fizetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!