Gazdaság

2011.03.25. 05:19

Új elnöke van az egri hegyközségnek

Új vezetése van az egri hegyközségnek: a szervezet tisztújító közgyűlésén Pál Sándornak, az Egri Csillagok Zrt. főmérnökének szavaztak bizalmat a termelők.

K. G.

Mint Tarsoly József egri hegybíró szerkesztőségünket tájékoztatta, a közgyűlésen Rázsi Botond, a megyeszékhely alpolgármestere köszöntötte a szőlő- és bortermelőket, majd dr. Petrovics András, egri rendőrkapitány mutatott rá a külterületi bűnelkövetések okozta problémákra, kérve a termelők összefogását és aktivitását a  közös bűnmegelőzés érdekében. Bocsi Csaba, a Heves Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatója pedig a jelenleg futó szőlő-, borágazati pályázati lehetőségeket ismertette.

Tarsoly elmondta, a közgyűlés döntése értelmében az eddigi három éves választási időszakokat mostantól négy éves ciklus követi, illetve az egri hegyközség választmánya az eddigi 15 fő helyett 9 tagú grémiumként működik tovább. A megjelentek egyebek mellett elfogadták a tavalyi évről szóló beszámolót, az idei gazdálkodási, illetve üzleti tervet, a hegyközségi járulékok mértékével kapcsolatos napirendet azonban elnapolták, erről április végén, május elején – a Védett Eredetű Egri Borok termékleírás-tervezetének véleményezésével együtt – tárgyalnak majd.

Ezt követően került sor a tisztújításra Tarsoly József levezető elnökletével. (A tisztújítás a biztosító hegybírót nem érintette, aki immáron hatodik éve tölti be pozícióját.) Miután Simon József, a hegyközség korábbi elnöke két ciklust követően nem kívánt újraindulni, a közgyűlés az egri hegyközség régi-új elnökének Pál Sándort választotta meg, aki 2002-2005 között egyszer már betöltötte e tisztséget.

Szőlészeti alelnök ismét dr. Pók Tamás, borászati alelnök pedig Hagymási József lett. A választmány tagja még – az elnökön, a hegybírón és a két alelnökön kívül – Balga István, Csutorás Ferenc, Rabóczki Attila, valamint a 2008-ban Eger Város Hegyközségébe beolvadt Egerbakta képviselőjeként Vásárhelyi Szilárd, Felsőtárkány képviselőjeként pedig Juhász Károly. Az ellenőrző bizottság új elnöke Pelle Béla. A közgyűlés az Egri Szőlészeti Borászati Szolgáltató Nonprofit Kft. felügyelő bizottsági tagjait, valamint Az Egri Szőlő és Borkultúra Alapítvány kuratóriumának tagjait is megválasztotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!