Gazdaság

2011.06.21. 09:13

Támogatják az erdősítést, legelők fásítását

Még június 30-ig igényelhető uniós támogatás a mezőgazdasági területek erdősítéséhez, valamint az agrár-erdészeti rendszerek mezőgazdasági területeken való első létrehozásához.

HEOL


A támogatási kérelmeket az MVH formanyomtatványán az érintett erdőrészlet, illetve mezőgazdasági terület fekvése szerint illetékes megyei kormányhivatalok erdészeti igazgatóságához kell postán eljuttatni, írja a Magyar Agrárkamara.


Forrást juttatnak az agrár-erdészeti rendszerek fás legelők létesítésére és hasznosítására, a hagyományos, tájjellegű gazdálkodás fenntartására, a mozaikos tájszerkezet kialakítására. A támogatásért hektáronként 100–150 fa telepítését, fenntartását írja elő a rendelet, igazolt származású szaporítóanyaggal. Gyeptelepítéshez legalább 4 fajból álló magkeverék használandó, melyből az egyik pillangós. Az első évi munkálatokhoz alap- és kiegészítő támogatás is kérhető, amelyből létesíthető kerítés vagy villanypásztor, talajvédő padka, belvíz elleni bakhát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!