Heol.hu Videó

2024.05.22. 16:29

Ömlött az eső, úsznak az autók Egerben +videó

Hirtelen rengeteg csapadék zúdult le Egerben. Ellepi az utcákat a víz.

Heol.hu

Szerdán nem sokkal dékután három után újabb zivatar érte el Egert. A hirdetelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt ismét az utcákon folyik a víz, egy fél óra alatt patakokká váltak az utcán. A Kőkút út kisebb folyóvá változott, de a Mátyás király úton is úsznak az autók olvasónk beszámolója szerint.

A hatvani temetőnél már az asztfalt is beszakadt az esőtől
A hatvani temetőnél már az asztfalt is beszakadt az esőtől
Forrás: HEOL

A Hatvani temetőnél beszakadt az út olvasónk tájékoztatása szerint, videón is látszik, hogy megroggyant az aszfalt. Közben három helyre riasztották a tűzoltókat a zivatar miatt, tudtuk meg a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletesétől, Hevesi Katától. Lőrinciben fákról leszakadt ágak veszélyeztetik a közlekedést és a gyalogosokat, ezeket a hatvani tűzoltók távolítják el. Egerben két helyszínre vonullak a tűzoltók, egy egység a Mátyás király úton szivattyúzást végez egy vízzel teli aknából, egy másik a Szövetkezet úton leszakadt ágakat távolít el kerítésről, illetve a járdáról.

Hétfőn szintén komoly erővel ékezett meg a zivatar, fél öt körül kezdett szakadni az eső, melyet némi jég is kísért. Volt olyan utca, ahol a csapadékvíz felfelé jött a csatornából. Ez Egerben nem ritka.

Turi Ferenctől kapott videók az egri viharról:

A héten már másodszor változott vízi úttá a Ráchegy utca.

Tavaly nyáron szintén volt egy nagyobb esőzés, akkor az egész vármegyében okozott a vihar. Az OMSZ Facebook-bejegyzéséhez mellékelt grafikonból kiderült: a Kékestetőn 67.7 milliméter, Gyöngyössolymoson 67.4 milliméter, Verpeléten továbbá 45.1 milliométer csapadék hullott 24 óra leforgása alatt. Továbbá a gyöngyösi víztározónál 34.8 milliméter, Egerben pedig 34.5 milliméter csapadékot regisztráltak. 

Az egri önkormányzat közösségi oldalán a következőket tette közzé:

- A hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék a Király utcában, a Grőber urbatemetőnél megrongálta az útburkolatot, kérjük Önöket, hogy az érintett útszakaszon fokozott óvatossággal közlekedjenek! Az önkormányzat munkatársai megkezdték a kialakult helyzet felmérését, a minél gyorsabb megoldás érdekében megteszik a szükséges intézkedéseket!

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában