Választás 2024

2024.05.22. 16:00

A szakszervezetekre, párbeszédre is alapozna Pál György

Pál György a szakszervezetek véleményét is kikérné Eger működésében. Komjáthi Imre szerint Mirkóczki Ádám nem tart kapcsolatot a szakszervezetekkel.

Szabadi Martina Laura

Szakszervezeti vezetőkkel egyeztetett szerdán Komjáthi Imre az MSZP országgyűlési képviselője és társelnöke, illetve Pál György egri polgármesterjelölt – jelentették be sajtótájékoztatón a politikusok. 

824_6917
Pál György kiemelte a kommunikáció fontosságát
Pál György kiemelte a kommunikáció fontosságát 
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

– A kormány inkább kiszolgálja a külföldi és magyar nagytőkét a dolgozók kárára. Az európai helyett a keleti munkakultúra felé tartunk aminek jellemzője, hogy nem nagyon költenek munkavédelemre, lenyomják a béreket. A kölcsönzött munkaerő helyzete sem jó, mindezek miatt nagyon fontos lenne, hogy kapcsolatot tartsanak a döntéshozók a szakszervezetekkel helyi és országos szinten is. Érthetetlen számukra, hogy azt mondják Mirkóczki Ádám nem tart kapcsolatot a szakszervezetekkel. Pál György létre fog hozni egy olyan tanácsadó testületet melynek részesei lesznek – mondta Kojáthi. Kiemelte, számukra az európai bérek és munkakörülmények elérése a cél.

–  Szocialista kormányzása alatt aktív volt a párbeszéd. Helyi régiós és országos szinten is vissza kell állítani, az európai minimálbérnek pedig az átlagbér 60 százalékát kellene jelentenie legalább. Nincs szükség Egerben sem olyan vezetőre, aki pánikszobába menekül, amikor számon akarjak kérni – hangsúlyozta. 

Pál György arról beszélt, hogy szerinte a párbeszéd a legfontosabb kötőelem egy városban, a szakszervezeteknek pedig komoly tudása van, amit be kell csatornázni az önkormányzatiságba és a döntéshozásba. Az a terve, hogy a szakszervezetek képviselői résztis vehetnek benne.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában