Bulvár-celeb

2023.12.12. 19:05

Komoly figyelmeztetés: világméretű járvány fenyegeti a gyerekeket

A tengerentúlra már elért a rejtélyes betegség.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: fizkes

A koronavírus után egy újabb betegség indult el a Kínából. A mostani járvány egy tüdőgyulladás-szerű tünetekkel járó vírus, amely nagy veszélyt rejt magában a gyermekekkel szemben. A Világgazdaság pedig most arról számolt be, hogy Ázsia és Európa után most már Amerikába is eljutott a betegség. Az államokban is megnőtt ugyanis a tüdőgyulladásos esetek száma a gyermekek körében.

A Warren megyei egészségügyi körzet szerdai közleménye szerint augusztus óta 145 tüdőgyulladásos esetet jelentettek három és 14 év közötti gyermekeknél. Az egészségügyi körzet keddi első sajtóközleményében megerősítette, hogy a terjedő betegség az átlag feletti esetszámok miatt „járványnak” minősül.

A közelmúltban megjelent sajtóhírek összehasonlították a mikoplazma tüdőgyulladás, azaz a „fehér tüdő szindróma” eseteinek megugrását Ohióban és Kínában egyaránt, párhuzamot vonva a kettő között. Az amerikai állami egészségügyi tisztviselői azonban arra figyelmeztettek, hogy a járvány nem kapcsolódik Kínához – vagyis az ohiói orvosok által észlelt törzsek szerintük nem terjednek országról országra.

Emlékezetes, hogy a múlt héten Németországban bejelentették az első mikoplazmás tüdőgyulladás eseteit, az Egészégügyi Világszervezet szerint viszont akkor még arról számolt be, hogy szó sincs világjárványról. 

A németeknél is arról számoltak be, hogy a legtöbb ilyen diagnózisban szenvedő beteg gyermek. Az orvosok jelentése szerint a fertőzés 5 és 16 év közötti gyerekeket érintett.

A betegségről készült kis oktatóvideót itt tudjátok angol nyelven megtekinteni:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában