Járvány

2020.03.10. 18:48

Állásfoglalást kérnek a fuvarozók az operatív törzstől

A szervezet arra vár választ, hogy 4 ezer tagvállalkozása fuvarozhat-e a járvány sújtotta Olaszországban, és visszatérhet-e a feladata végeztével.

A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzshöz fordul a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary), hogy állásfoglalást kérjen tagvállalatai számára az olaszországi fuvarozási körülményekről – közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

A NiT Hungary arra vár választ, hogy 4 ezer tagvállalkozása fuvarozhat-e a járvány sújtotta Olaszországban, és visszatérhet-e a feladata végeztével.

A kérdések már más államokra is érvényesek a vírus terjedése miatt – fűzték hozzá. Tudni szeretnék azt is, hogy a kialakult helyzetben miként biztosítható a jog a biztonságos munkavégzés feltételeihez, és hogyan lehet megvédeni a fuvarozók egészségét.

A NiT Hungary közölte, hogy fontosnak tartja az ellátási lánc fenntartását a járványveszély idején is, és információkat gyűjt a tagvállalataitól, hogy azokat fel lehessen használni a veszteségeket csökkentő intézkedésekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában