Ország-világ

2020.11.11. 08:30

A benzinkutak üzletei is bezárnak este hétkor – ezt kell tudni a szigorított nyitvatartásokról

A kijárási tilalom miatt az üzletek nyitvatartása is változik szerdától. Este hétkor az ügyeletes gyógyszertárak és benzinkutak kivételével minden bezár.

Mától minden üzletnek és szolgáltatónak legkésőbb 19 órakor be kell zárnia, mindössze az ügyeletes gyógyszertárak és ügyeletes benzinkutak tarthatnak majd nyitva éjszaka is. A plázák valószínűleg este fél nyolckor zárják kapuikat.

A legtöbb nagy áruházlánc már közzétette az új nyitvatartását:

Az Aldi üzletei hétfőtől szombatig reggel 7-től este 7-ig lesznek nyitva, vasárnap pedig este 6-kor zárnak.

A Lidlnél szintén hétfőtől szombatig este 7-kor zárnak a boltok, amelyek egy része reggel fél 7-kor vagy 7-kor nyit. Vasárnap pedig a legtöbb boltjuk este 6-kor már zár.

A SPAR üzletei is este 7-kor zárnak. Típustól függően azonban reggel 6-tól, 7-től vagy 8-tól vannak nyitva. A cég honlapján lehet tájékozódni.

A Metro áruházainak egy része hétfőtől szombatig reggel fél 6-kor, a többi 6-kor nyit és este 7-ig tartanak nyitva, vasárnap többnyire fél 8-kor nyitnak és este fél 6-kor zárnak.

Az OBI barkácsáruházai hétfőtől szombatig reggel 8-tól este 7-ig lesznek nyitva, vasárnap pedig reggel 8-tól este 6-ig.

Az IKEA három magyarországi áruháza a hét valamennyi napján reggel 9-től este 7-ig lesz nyitva. Az éttermeit és a játszóházait azonban bezárja a cég, az áruházakban található kisboltban viszont a nyitvatartási időben lehet vásárolni.

A benzinkutak üzletei, büféi, kávézói 19 órakor bezárnak, az ügyeletes töltőállomásokon csak tankolni lehet majd. Ezek címéről a társaságok honlapjain érdemes tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik