Közlekedés

2024.01.14. 09:00

MÁV: térítésmentesen utazhatnak a határon túli magyarok márciustól

A magyar igazolvánnyal rendelkezőknek díjmentessé teszi a MÁV az utazást a helyi közösségi közlekedésen

MW

Illusztráció/ Külföldi turisták és hazai utasok csoportjai várják a vonatra szállást a magyar főváros Keleti pályaudvarán

Forrás: MTVA/Bizományosi / Jászai Csaba

A zöld könyv után eddig évi négy alkalommal lehetett 90 százalékos kedvezményt igénybe venni Magyarországon, de az új tarifareformot követően, márciustól a határon túli magyarok korlátlan díjmentes utazásra lesznek jogosultak – írja a Világgazdaság a Szabad Magyar Szó értesülése alapján.

A zöld könyv után eddig évi négy alkalommal lehetett 90 százalékos kedvezményt igénybe venni Magyarországon
Fotó: Mediaworks / Forrás: Világgazdaság

A 2024 márciusától életbe lép az új tarifarendszer a MÁV-nál, így a jelenlegi 65 kedvezményes jegytípusból csak 22 marad meg.

A változások bevezetése után az utazási kedvezmény az igazolvánnyal rendelkező határon túli magyarok hozzátartozóira szintén vonatkozik: így ők is díjmentesen utazhatnak majd a helyi közösségi közlekedésben. A helyjegyes vonatokra, illetve az országos buszjáratokra szükséges lesz helyjegyet, illetve kiegészítő jegyet vásárolniuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában