lehetőség a szektornak

2017.12.18. 20:39

Győr-Moson-Sopron nyerte a kisvállalkozások idei megyei versenyét

A KKV Ház Megyék Versenyének nyertes csapata a döntős előadásában a jól képzett munkaerő fontosságát emelte ki, illetve helyi specialitásként az olcsó, családi szálláslehetőségek létrehozását javasolták a kormánynak.

Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára szerint „A kkv-k termelékenységi rátája átlagosan 5 százalékponttal javult, ami egy jó irányba mutató folyamat elejét jelezheti. Emellett meg kell tanulnunk vállalkozni, a kutatásainkból az derült ki, hogy a kkv-k tudják, mit csinálnak és el is tudják adni, de a vállalkozás vezetéséhez, cégépítéshez kevesen értenek” – írja a vg.hu.

Jövőre 5,2 millió munkavállaló helyett készíti el a NAV az adóbevallást, amivel jelentős terheket vesz le az adóhivatal a cégekről – mondta Czinege Csilla, az NGM adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára a felvezető előadásában. A társasági adó szempontjából a kkv-szektor az, ahol lehetőség nyílik arra, hogy a NAV készítse el a bevallásokat a cégek helyett – tette hozzá Czinege Csilla.

Az egyszerűsített adónemeknél számításokat végeztünk, hogy megéri-e ezt az adóformát választani, és ahol kijött, hogy jobban jár egy cég, ott felhívtuk a figyelmet arra, hogy kedvezőbb adóformát is választhatnának

– egészítette ki előadását a helyettes államtitkár.

Változik a kkv-k besorolása 2020-tól

Jelenleg a legfeljebb 250 főt foglalkoztató, maximum 50 millió forintos nettó árbevételű vagy 43 millió eurós mérlegfőösszegű cégeket sorolják a kkv-k közé. A szabályozás várhatóan 2020-tól változik, így több magyar cég pályázhat az uniós támogatásokra, a feltételrendszer változásának iránya egyelőre nem ismert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában