Krimi

2023.04.04. 12:00

Hátborzongató részletek derültek ki a csemői gyerekgyilkosságról: bíróság előtt fog felelni az újszülöttjét magára hagyó nő

Anyósának azt hazudta, hogy elvetélt, azonban hamar kiderült az igazság.

Illusztráció: Shutterstock

Bíróság elé állítják azt a háromgyerekes anyát, aki tavaly februárban eltitkolt terhesség után szülte meg negyedik gyerekét a fürdőszobában, majd a fészerben magára hagyta az egészséges, életerős babát - írja az Origo.

A nő egy csemői tanyán élt családjával. Észrevette, hogy terhes, ám nem akarta a gyereket, így nem szólt róla senkinek. 2022. február 15-én éjjel a nő a ház fürdőszobájában titokban megszülte a babát, majd a méhlepényyel együtt  a földre tette a lomok tárolására használt, nyitott, ajtó nélküli fészerben.

Aznap mindössze 2,5 fok volt, és az újszülöttre a macska és más állatok is rátalálhattak. A nő mindezek ellenére magára hagyta a gyereket, majd visszament a házba, ahol megpróbálta eltüntetni a szülés nyomait.

Forrás: Police.hu

Időközben az anyósa döbbenten szembesült a vérfoltokkal. Az asszony ekkor már bevallotta a terhességet, de azt állította, hogy elvetélt, és lehúzta a gyereket a vécén. Az anyósa ekkor mentőt hívott hozzá.

Miután elvitték a mentősök, az anyósának feltűnt, hogy az udvaron is vérnyomok vannak. Követni kezdte őket, így rátalált a fészerben az újszülöttre. A gyerekre ekkor már egy lavór is ráborult, a család macskája pedig a jobb kezéről lerágta az ujjait, és jobb sarkát is megrágta.

Az anyós azonnal visszahívta a mentősöket, de már nem tudták megmenteni a gyereket.  A Pest Vármegyei Főügyészség az anya ellen gyerekgyilkosság miatt emelt vádat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában