Krimi

2023.07.26. 04:50

Tíz ismeretlen holttestet találtak Szegeden

A rendőrség körözési listáján tíz olyan holttest szerepel, amelyet Szegeden találták meg, de egyelőre nem sikerült azonosítani.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Gorodenkoff

Az idén januárban és májusban találtak azonosítatlan holttesteket Szegeden. Májusban egy férfiét találták meg, de a maradványok olyan rossz állapotban voltak, hogy részletes leírást nem is tudtak róla adni. A januárban megtalált férfiről annyit árultak el, hogy nagyjából 160 centi magas és 50–60 kiló közötti súlyú lehetett. A vékony testalkatú, közel-keleti férfi 30-35 év körüli lehet. Azt is közölték, hogy arca, testszőrzete borotvált, „hímtagja” körülmetélt. Különös ismertetőjele, hogy a jobb oldali combjának felső részén tenyérnyi pigmenthiány látható – írja a delmagyar.hu. 

Velük együtt összesen tíz olyan ismeretlen holttest szerepel a rendőrség körözési listáján, amelyet Szegeden találtak meg. Ez néhány évvel ezelőtt, 2019-ben éppen a duplája volt.

Az, hogy a rendőrség ismeretlen holttestet talál, nem ritka tehát, az azonban igen, hogy a mai napig nem lehet tudni, ki lehet a megtalált ember. A rendőrök ugyanis nemcsak bűnözőket vagy lopott kocsikat keresnek, számtalan dolog miatt kérik az emberek segítségét. Ilyen az ismeretlen holttestek azonosítása is. 

A legrégebbi holttestet 1998-ban találták. Egészen pontosan amikor megtalálták, még élt. A férfi a beszállítása után az akkori SZOTE idegsebészeti klinikán hunyt el. 

Aki esetleg tud valamit ezekről az emberekről, mindenképpen értesítse a rendőrséget.

Az ismeretlen holttestekkel kapcsolatban egyébként szigorú protokoll van a rendőrségnél. A megtalált, azonosítatlan testek nyilvántartásba kerülnek, de előtte ujjlenyomatot vesznek, vizsgálják a tetem fogazatát, és egyedi azonosítókat keresnek rajtuk. Ez lehet tetoválás, beépített protézis és műtéti heg is. Utóbbiakat egybevetik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nyilvántartásával, és ha ez nem vezet eredményre, először a körözéseket nézik át.

Amennyiben valószínűsíthető, hogy a megkerült testnek köze lehet egy eltűnt emberhez, akkor szembesíteni hívják azt, aki az eltűnést bejelentette. A halottvizsgálatkor természetesen DNS-mintát is vesznek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában